La millor forma de menjar marisc és simplement bullit amb sal... o a la planxa. Però una molt encertada forma de menjar-lo és cuinant-lo a l'estil asiàtic, amb gingebre i cibulet. Us garanteixo que us en llepareu els dits. La salseta li dona un punt molt refrescant al marisc. És un plat típic del sud de Xina i gairebé qualsevol marisc es pot cuinar de la mateixa manera.
2 crancs vermells cuits ("bocas y cuerpos")
4 o 5 alls tendres
1 bitxo picant (o xile)
1 cullerada de farina de blat de moro "maizena"
1 xorret de vi d'arròs Shaoxing o xerés sec (Hua Tiao Wine)
1 xorret de salsa de soja
1 tros de gingebre fresc tallat en juliana
1 cullerada de sucre
una mica de cibulet fresc
Variants:
- Hi podeu posar salsa "xili" dolça en acabar el plat
- S'hi pot afegir pebre blanca
- S'hi pot afegir pebre de "Sichuan" al sofregit
![cranc gingebre cibulet pas1 cranc gingebre cibulet pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/83/63/cranc-gingebre-cibulet-pas1.jpeg)
Podeu comprar el marisc ja cuit o fresc i coure'l vosaltres. Tot dependrà dels temps que tingueu per cuinar.
![cranc gingebre cibulet pas2 cranc gingebre cibulet pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/83/90/cranc-gingebre-cibulet-pas2.jpeg)
Si és marisc congelat, assegureu-vos de deixar que es descongelin correctament a temperatura ambient.
![cranc gingebre cibulet pas3 cranc gingebre cibulet pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/84/17/cranc-gingebre-cibulet-pas3.jpeg)
Com podeu veure, hi ha potes i trossos de cos.
![cranc gingebre cibulet pas4 cranc gingebre cibulet pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/84/44/cranc-gingebre-cibulet-pas4.jpeg)
Imprescindible utilitzar gingebre fresc per aquesta recepta. No serveix la versió en pols.
![cranc gingebre cibulet pas7 cranc gingebre cibulet pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/85/25/cranc-gingebre-cibulet-pas7.jpeg)
... i el fem en juliana...
![cranc gingebre cibulet pas9 cranc gingebre cibulet pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/85/79/cranc-gingebre-cibulet-pas9.jpeg)
... traiem les llavors....
![cranc gingebre cibulet pas10 cranc gingebre cibulet pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/86/06/cranc-gingebre-cibulet-pas10.jpeg)
... i el piquem ben petit.
![cranc gingebre cibulet pas11 cranc gingebre cibulet pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/86/33/cranc-gingebre-cibulet-pas11.jpeg)
Tallem els alls tendres en juliana també.
![cranc gingebre cibulet pas12 cranc gingebre cibulet pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/86/60/cranc-gingebre-cibulet-pas12.jpeg)
El reservem...
![cranc gingebre cibulet pas13 cranc gingebre cibulet pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/86/87/cranc-gingebre-cibulet-pas13.jpeg)
![cranc gingebre cibulet pas14 cranc gingebre cibulet pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/87/14/cranc-gingebre-cibulet-pas14.jpeg)
En un got preparem una cullerada de maizena...
![cranc gingebre cibulet pas15 cranc gingebre cibulet pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/87/41/cranc-gingebre-cibulet-pas15.jpeg)
... amb aigua... que quedi ben disolta...
![cranc gingebre cibulet pas16 cranc gingebre cibulet pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/87/68/cranc-gingebre-cibulet-pas16.jpeg)
... afegiu una cullerada de sucre...
![cranc gingebre cibulet pas17 cranc gingebre cibulet pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/87/95/cranc-gingebre-cibulet-pas17.jpeg)
He utilitzat un vi propi de la regió de Shaoxing... en concret Zhejiang, que es diu Hua Tiao Wine.
![cranc gingebre cibulet pas18 cranc gingebre cibulet pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/88/22/cranc-gingebre-cibulet-pas18.jpeg)
El podeu comprar en supermercats xinesos.
![cranc gingebre cibulet pas19 cranc gingebre cibulet pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/88/49/cranc-gingebre-cibulet-pas19.jpeg)
... una cullerada o dues de vi o xerès sec....
![cranc gingebre cibulet pas20 cranc gingebre cibulet pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/88/76/cranc-gingebre-cibulet-pas20.jpeg)
... una cullerada o dues de salsa de soja...
![cranc gingebre cibulet pas21 cranc gingebre cibulet pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/89/03/cranc-gingebre-cibulet-pas21.jpeg)
Poseu a escalfar el wok... i quan estigui fumejant... tireu un petit raig d'oli vegetal...
![cranc gingebre cibulet pas22 cranc gingebre cibulet pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/89/30/cranc-gingebre-cibulet-pas22.jpeg)
... salteu una mica el gingebre...
![cranc gingebre cibulet pas23 cranc gingebre cibulet pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/89/57/cranc-gingebre-cibulet-pas23.jpeg)
... i de seguida incorporeu el cranc...
![cranc gingebre cibulet pas24 cranc gingebre cibulet pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/89/84/cranc-gingebre-cibulet-pas24.jpeg)
... deixeu-lo escalfar una mica. Si el cranc fos cru... l'hauríeu de deixar fer uns 5 minuts.
![cranc gingebre cibulet pas25 cranc gingebre cibulet pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/90/11/cranc-gingebre-cibulet-pas25.jpeg)
Remeneu-lo bé...
![cranc gingebre cibulet pas26 cranc gingebre cibulet pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/90/38/cranc-gingebre-cibulet-pas26.jpeg)
... incorporeu el picant...
![cranc gingebre cibulet pas27 cranc gingebre cibulet pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/90/65/cranc-gingebre-cibulet-pas27.jpeg)
... i la barreja líquida que tenim al got...
![cranc gingebre cibulet pas28 cranc gingebre cibulet pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/90/92/cranc-gingebre-cibulet-pas28.jpeg)
... remeneu-lo bé fins que espesi la salsa. Deixeu-lo fer un parell de minuts.
![cranc gingebre cibulet pas29 cranc gingebre cibulet pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/91/19/cranc-gingebre-cibulet-pas29.jpeg)
Ara afegiu l'all tendre i el cibulet...
![cranc gingebre cibulet pas30 cranc gingebre cibulet pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/91/46/cranc-gingebre-cibulet-pas30.jpeg)
... dues voltes i ja podem emplatar.
![cranc gingebre cibulet pas31 cranc gingebre cibulet pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/91/73/cranc-gingebre-cibulet-pas31.jpeg)
Al final, si voleu, podeu incorporar una mica de salsa de "chili" picant però dolç, que li va molt bé.
![cranc gingebre cibulet pas32 cranc gingebre cibulet pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/92/00/cranc-gingebre-cibulet-pas32.jpeg)
Emplatem.
![cranc gingebre cibulet pas33 cranc gingebre cibulet pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/92/27/cranc-gingebre-cibulet-pas33.jpeg)
Un plat d'aquells que t'hi estàs molta estona llepant els dits.
![cranc gingebre cibulet pas34 cranc gingebre cibulet pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/92/54/cranc-gingebre-cibulet-pas34.jpeg)
Aromes, colors i gustos... molt peculiars.
![cranc gingebre cibulet pas35 cranc gingebre cibulet pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/92/81/cranc-gingebre-cibulet-pas35.jpeg)
No té massa massa carn... però es gaudeix molt aquest plat.
![cranc gingebre cibulet pas36 cranc gingebre cibulet pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/20/93/08/cranc-gingebre-cibulet-pas36.jpeg)
Bon Profit!