La millor forma de menjar marisc és simplement bullit amb sal... o a la planxa. Però una molt encertada forma de menjar-lo és cuinant-lo a l'estil asiàtic, amb gingebre i cibulet. Us garanteixo que us en llepareu els dits. La salseta li dona un punt molt refrescant al marisc. És un plat típic del sud de Xina i gairebé qualsevol marisc es pot cuinar de la mateixa manera.

Ingredients

2 crancs vermells cuits ("bocas y cuerpos")

4 o 5 alls tendres

1 bitxo picant (o xile)

1 cullerada de farina de blat de moro "maizena"

1 xorret de vi d'arròs Shaoxing o xerés sec (Hua Tiao Wine)

1 xorret de salsa de soja

1 tros de gingebre fresc tallat en juliana

1 cullerada de sucre

una mica de cibulet fresc

Variants:

- Hi podeu posar salsa "xili" dolça en acabar el plat

- S'hi pot afegir pebre blanca

- S'hi pot afegir pebre de "Sichuan" al sofregit

Preparació
1.
cranc gingebre cibulet pas1

Podeu comprar el marisc ja cuit o fresc i coure'l vosaltres. Tot dependrà dels temps que tingueu per cuinar.

2.
cranc gingebre cibulet pas2

Si és marisc congelat, assegureu-vos de deixar que es descongelin correctament a temperatura ambient.

3.
cranc gingebre cibulet pas3

Com podeu veure, hi ha potes i trossos de cos.

4.
cranc gingebre cibulet pas4

Imprescindible utilitzar gingebre fresc per aquesta recepta. No serveix la versió en pols.

5.
6.
cranc gingebre cibulet pas7

... i el fem en juliana...

7.
cranc gingebre cibulet pas9

... traiem les llavors....

8.
cranc gingebre cibulet pas10

... i el piquem ben petit.

9.
cranc gingebre cibulet pas11

Tallem els alls tendres en juliana també.

10.
cranc gingebre cibulet pas12

El reservem...

11.
cranc gingebre cibulet pas13
12.
cranc gingebre cibulet pas14

En un got preparem una cullerada de maizena...

13.
cranc gingebre cibulet pas15

... amb aigua... que quedi ben disolta...

14.
cranc gingebre cibulet pas16

... afegiu una cullerada de sucre...

15.
cranc gingebre cibulet pas17

He utilitzat un vi propi de la regió de Shaoxing... en concret Zhejiang, que es diu Hua Tiao Wine.

16.
cranc gingebre cibulet pas18

El podeu comprar en supermercats xinesos.

17.
cranc gingebre cibulet pas19

... una cullerada o dues de vi o xerès sec....

18.
cranc gingebre cibulet pas20

... una cullerada o dues de salsa de soja...

19.
cranc gingebre cibulet pas21

Poseu a escalfar el wok... i quan estigui fumejant... tireu un petit raig d'oli vegetal...

20.
cranc gingebre cibulet pas22

... salteu una mica el gingebre...

21.
cranc gingebre cibulet pas23

... i de seguida incorporeu el cranc...

22.
cranc gingebre cibulet pas24

... deixeu-lo escalfar una mica. Si el cranc fos cru... l'hauríeu de deixar fer uns 5 minuts.

23.
cranc gingebre cibulet pas25

Remeneu-lo bé...

24.
cranc gingebre cibulet pas26

... incorporeu el picant...

25.
cranc gingebre cibulet pas27

... i la barreja líquida que tenim al got...

26.
cranc gingebre cibulet pas28

... remeneu-lo bé fins que espesi la salsa. Deixeu-lo fer un parell de minuts.

27.
cranc gingebre cibulet pas29

Ara afegiu l'all tendre i el cibulet...

28.
cranc gingebre cibulet pas30

... dues voltes i ja podem emplatar.

29.
cranc gingebre cibulet pas31

Al final, si voleu, podeu incorporar una mica de salsa de "chili" picant però dolç, que li va molt bé.

30.
cranc gingebre cibulet pas32

Emplatem.

31.
cranc gingebre cibulet pas33

Un plat d'aquells que t'hi estàs molta estona llepant els dits.

32.
cranc gingebre cibulet pas34

Aromes, colors i gustos... molt peculiars.

33.
cranc gingebre cibulet pas35

No té massa massa carn... però es gaudeix molt aquest plat.

34.
cranc gingebre cibulet pas36

Bon Profit!