La millor forma de menjar marisc és simplement bullit amb sal... o a la planxa. Però una molt encertada forma de menjar-lo és cuinant-lo a l'estil asiàtic, amb gingebre i cibulet. Us garanteixo que us en llepareu els dits. La salseta li dona un punt molt refrescant al marisc. És un plat típic del sud de Xina i gairebé qualsevol marisc es pot cuinar de la mateixa manera.

Ingredients

2 crancs vermells cuits ("bocas y cuerpos")

4 o 5 alls tendres

1 bitxo picant (o xile)

1 cullerada de farina de blat de moro "maizena"

1 xorret de vi d'arròs Shaoxing o xerés sec (Hua Tiao Wine)

1 xorret de salsa de soja

1 tros de gingebre fresc tallat en juliana

1 cullerada de sucre

una mica de cibulet fresc

Variants:

- Hi podeu posar salsa "xili" dolça en acabar el plat

- S'hi pot afegir pebre blanca

- S'hi pot afegir pebre de "Sichuan" al sofregit

Preparació
1.

Podeu comprar el marisc ja cuit o fresc i coure'l vosaltres. Tot dependrà dels temps que tingueu per cuinar.

2.

Si és marisc congelat, assegureu-vos de deixar que es descongelin correctament a temperatura ambient.

3.

Com podeu veure, hi ha potes i trossos de cos.

4.

Imprescindible utilitzar gingebre fresc per aquesta recepta. No serveix la versió en pols.

5.
6.

... i el fem en juliana...

7.

... traiem les llavors....

8.

... i el piquem ben petit.

9.

Tallem els alls tendres en juliana també.

10.

El reservem...

11.
12.

En un got preparem una cullerada de maizena...

13.

... amb aigua... que quedi ben disolta...

14.

... afegiu una cullerada de sucre...

15.

He utilitzat un vi propi de la regió de Shaoxing... en concret Zhejiang, que es diu Hua Tiao Wine.

16.

El podeu comprar en supermercats xinesos.

17.

... una cullerada o dues de vi o xerès sec....

18.

... una cullerada o dues de salsa de soja...

19.

Poseu a escalfar el wok... i quan estigui fumejant... tireu un petit raig d'oli vegetal...

20.

... salteu una mica el gingebre...

21.

... i de seguida incorporeu el cranc...

22.

... deixeu-lo escalfar una mica. Si el cranc fos cru... l'hauríeu de deixar fer uns 5 minuts.

23.

Remeneu-lo bé...

24.

... incorporeu el picant...

25.

... i la barreja líquida que tenim al got...

26.

... remeneu-lo bé fins que espesi la salsa. Deixeu-lo fer un parell de minuts.

27.

Ara afegiu l'all tendre i el cibulet...

28.

... dues voltes i ja podem emplatar.

29.

Al final, si voleu, podeu incorporar una mica de salsa de "chili" picant però dolç, que li va molt bé.

30.

Emplatem.

31.

Un plat d'aquells que t'hi estàs molta estona llepant els dits.

32.

Aromes, colors i gustos... molt peculiars.

33.

No té massa massa carn... però es gaudeix molt aquest plat.

34.

Bon Profit!