Aquest plat també és conegut com a Crancs amb allada. Avui us mostraré com fer una recepta extremadament senzilla i molt recomanable. És clar, us han d'agradar els crancs, això és obvi. Com veureu, he trobat uns bonics crancs vermells frescos i vius, tot i que podeu aplicar aquesta mateixa elaboració a qualsevol altre crustaci. Som-hi!
un grapat de crancs vermells vius
unes fulles de llorer
oli d'oliva
2 grans d'all
1 cullerada de pebre vermell
sal
Variants:
- Podeu fer el mateix plat amb qualsevol altre tipus de cranc (cranc roquer, nècores, cabres, etc...)
- S'hi pot afegir una mica de julivert fresc trinxat
I aquí tenim la nostra víctima d'avui.
Són crancs força més grans que els típics crancs de roca que trobem a les nostres costes.
Els rentem bé amb aigua freda.
Vigileu que no s'escapin!
Posem abundant aigua en una olla amb un bon grapat de sal.
Afegiu-hi unes fulles de llorer.
Aquest pobre ha intentat escapolir-se.
Deixeu que l'aigua torni a bullir.
Els mantindrem uns 15 minuts.
Mentrestant, podeu anar preparant la resta d'ingredients de l'allada.
Passats els 15 minuts ja podrem retirar els crancs.
Els reservarem.
Tireu un bon raig d'oli d'oliva en una paella i poseu-hi l'all trinxat fins que comenci a daurar-se. Compte que es crema amb facilitat, l'all!
Afegiu-hi una cullerada de pebre vermell dolç...
i remeneu-ho. Mantingueu-ho al foc uns 30 segons i...
aboqueu aquest suquet per sobre els crancs.
Molt bé.
I ja els podem servir a taula.
Aquest plat es pot consumir fred, tebi o calent, com més us agradi.
I suqueu-hi pa, eh? amb moderació, és clar.
Suqueu la carn dels crancs a la salseta, és mitja vida! Bon profit!
I PER BEURE...