Aquest plat també és conegut com a Crancs amb allada. Avui us mostraré com fer una recepta extremadament senzilla i molt recomanable. És clar, us han d'agradar els crancs, això és obvi. Com veureu, he trobat uns bonics crancs vermells frescos i vius, tot i que podeu aplicar aquesta mateixa elaboració a qualsevol altre crustaci. Som-hi!
un grapat de crancs vermells vius
unes fulles de llorer
oli d'oliva
2 grans d'all
1 cullerada de pebre vermell
sal
Variants:
- Podeu fer el mateix plat amb qualsevol altre tipus de cranc (cranc roquer, nècores, cabres, etc...)
- S'hi pot afegir una mica de julivert fresc trinxat
![crancs suquet vermell pas1 crancs suquet vermell pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/14/50/crancs-suquet-vermell-pas1.jpeg)
I aquí tenim la nostra víctima d'avui.
![crancs suquet vermell pas2 crancs suquet vermell pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/14/92/crancs-suquet-vermell-pas2.jpeg)
Són crancs força més grans que els típics crancs de roca que trobem a les nostres costes.
![crancs suquet vermell pas3 crancs suquet vermell pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/15/34/crancs-suquet-vermell-pas3.jpeg)
Els rentem bé amb aigua freda.
![crancs suquet vermell pas4 crancs suquet vermell pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/15/76/crancs-suquet-vermell-pas4.jpeg)
Vigileu que no s'escapin!
![crancs suquet vermell pas5 crancs suquet vermell pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/16/18/crancs-suquet-vermell-pas5.jpeg)
Posem abundant aigua en una olla amb un bon grapat de sal.
![crancs suquet vermell pas6 crancs suquet vermell pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/16/60/crancs-suquet-vermell-pas6.jpeg)
Afegiu-hi unes fulles de llorer.
![crancs suquet vermell pas8 crancs suquet vermell pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/17/44/crancs-suquet-vermell-pas8.jpeg)
Aquest pobre ha intentat escapolir-se.
![crancs suquet vermell pas9 crancs suquet vermell pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/17/86/crancs-suquet-vermell-pas9.jpeg)
Deixeu que l'aigua torni a bullir.
![crancs suquet vermell pas10 crancs suquet vermell pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/18/28/crancs-suquet-vermell-pas10.jpeg)
Els mantindrem uns 15 minuts.
![crancs suquet vermell pas11 crancs suquet vermell pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/18/70/crancs-suquet-vermell-pas11.jpeg)
Mentrestant, podeu anar preparant la resta d'ingredients de l'allada.
![crancs suquet vermell pas12 crancs suquet vermell pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/19/12/crancs-suquet-vermell-pas12.jpeg)
Passats els 15 minuts ja podrem retirar els crancs.
![crancs suquet vermell pas13 crancs suquet vermell pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/19/54/crancs-suquet-vermell-pas13.jpeg)
Els reservarem.
![crancs suquet vermell pas14 crancs suquet vermell pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/19/96/crancs-suquet-vermell-pas14.jpeg)
Tireu un bon raig d'oli d'oliva en una paella i poseu-hi l'all trinxat fins que comenci a daurar-se. Compte que es crema amb facilitat, l'all!
![crancs suquet vermell pas15 crancs suquet vermell pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/20/38/crancs-suquet-vermell-pas15.jpeg)
Afegiu-hi una cullerada de pebre vermell dolç...
![crancs suquet vermell pas16 crancs suquet vermell pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/20/80/crancs-suquet-vermell-pas16.jpeg)
i remeneu-ho. Mantingueu-ho al foc uns 30 segons i...
![crancs suquet vermell pas17 crancs suquet vermell pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/21/22/crancs-suquet-vermell-pas17.jpeg)
aboqueu aquest suquet per sobre els crancs.
![crancs suquet vermell pas18 crancs suquet vermell pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/21/64/crancs-suquet-vermell-pas18.jpeg)
Molt bé.
![crancs suquet vermell pas19 crancs suquet vermell pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/22/06/crancs-suquet-vermell-pas19.jpeg)
I ja els podem servir a taula.
![crancs suquet vermell pas20 crancs suquet vermell pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/22/48/crancs-suquet-vermell-pas20.jpeg)
Aquest plat es pot consumir fred, tebi o calent, com més us agradi.
![crancs suquet vermell pas21 crancs suquet vermell pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/22/90/crancs-suquet-vermell-pas21.jpeg)
I suqueu-hi pa, eh? amb moderació, és clar.
![crancs suquet vermell pas22 crancs suquet vermell pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/23/32/crancs-suquet-vermell-pas22.jpeg)
Suqueu la carn dels crancs a la salseta, és mitja vida! Bon profit!
![crancs suquet vermell pas23 crancs suquet vermell pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/30/23/74/crancs-suquet-vermell-pas23.jpeg)
I PER BEURE...