Aquest plat també és conegut com a Crancs amb allada. Avui us mostraré com fer una recepta extremadament senzilla i molt recomanable. És clar, us han d'agradar els crancs, això és obvi. Com veureu, he trobat uns bonics crancs vermells frescos i vius, tot i que podeu aplicar aquesta mateixa elaboració a qualsevol altre crustaci. Som-hi!

Ingredients

un grapat de crancs vermells vius  

unes fulles de llorer  

oli d'oliva

2 grans d'all  

1 cullerada de pebre vermell  

sal

Variants:  

- Podeu fer el mateix plat amb qualsevol altre tipus de cranc (cranc roquer, nècores, cabres, etc...)  

- S'hi pot afegir una mica de julivert fresc trinxat

Preparació
1.
crancs suquet vermell pas1

I aquí tenim la nostra víctima d'avui.

2.
crancs suquet vermell pas2

Són crancs força més grans que els típics crancs de roca que trobem a les nostres costes.

3.
crancs suquet vermell pas3

Els rentem bé amb aigua freda.

4.
crancs suquet vermell pas4

Vigileu que no s'escapin!

5.
crancs suquet vermell pas5

Posem abundant aigua en una olla amb un bon grapat de sal.

6.
crancs suquet vermell pas6

Afegiu-hi unes fulles de llorer.

7.
crancs suquet vermell pas8

Aquest pobre ha intentat escapolir-se.

8.
crancs suquet vermell pas9

Deixeu que l'aigua torni a bullir.

9.
crancs suquet vermell pas10

Els mantindrem uns 15 minuts.

10.
crancs suquet vermell pas11

Mentrestant, podeu anar preparant la resta d'ingredients de l'allada.

11.
crancs suquet vermell pas12

Passats els 15 minuts ja podrem retirar els crancs.

12.
crancs suquet vermell pas13

Els reservarem.

13.
crancs suquet vermell pas14

Tireu un bon raig d'oli d'oliva en una paella i poseu-hi l'all trinxat fins que comenci a daurar-se. Compte que es crema amb facilitat, l'all!

14.
crancs suquet vermell pas15

Afegiu-hi una cullerada de pebre vermell dolç...

15.
crancs suquet vermell pas16

i remeneu-ho. Mantingueu-ho al foc uns 30 segons i...

16.
crancs suquet vermell pas17

aboqueu aquest suquet per sobre els crancs.

17.
crancs suquet vermell pas18

Molt bé.

18.
crancs suquet vermell pas19

I ja els podem servir a taula.

19.
crancs suquet vermell pas20

Aquest plat es pot consumir fred, tebi o calent, com més us agradi.

20.
crancs suquet vermell pas21

I suqueu-hi pa, eh? amb moderació, és clar.

21.
crancs suquet vermell pas22

Suqueu la carn dels crancs a la salseta, és mitja vida! Bon profit!

22.
crancs suquet vermell pas23

I PER BEURE...