És una recepta bàsica, una cremeta senzilla de verdures de les que consumiu molts de vosaltres habitualment, d'elaboració ràpida, d'aquelles ideals per a un sopar de cada dia entre setmana. Una recepta sana i bona, i probablement ningú defensarà mai que una recepta així pugui considerar-se un referent, una elaboració a difondre des d'un punt de vista cultural i gastronòmic. Abans es mostra un arròs, un plat de marisc, una bona carn o un producte peculiar i autòcton. I a mi, personalment, m'agrada elevar aquesta mena de receptes tan bàsiques que, a efectes pràctics, són les que consumim més i és per això que caldria donar-los el valor i la posició que els correspon. Per acabar, dir que per internet trobareu tantes receptes de crema de carbassó com famílies existeixen i aquesta d'avui n'és una altra, tot i que us puc garantir que acostuma a agradar molt als més petits de la casa, cosa que la fa, si més no, més interessant. Bona cuina!
1,5 l d'aigua
4 carbassons semipelats
1 ceba tendra
1 pastilla de brou de pollastre
50 ml nata o llet evaporada
3 formatgets
pebre negre
oli d'oliva
sal
Variants:
Ho podeu acompanyar amb dauets de pa torrat.
En comptes de posar aigua i pastilla de brou, podeu posar-hi brou de verdura o au.
![crema carbasso pas1 crema carbasso pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/17/40/crema-carbasso-pas1.jpeg)
Prepareu la verdura.
![crema carbasso pas2 crema carbasso pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/17/67/crema-carbasso-pas2.jpeg)
Poseu a escalfar l'aigua o el brou en una olla.
![crema carbasso pas4 crema carbasso pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/18/21/crema-carbasso-pas4.jpeg)
Mal-peleu els carabassons. Bé, és la meva recomanació, però això va a gustos. D'una banda, a la pell s'hi troben moltes de les vitamines d'aquesta verdura, però d'altra, és una mica amargant. La meva recomanació és combinar els dos aspectes positius i deixar una mica de pell.
![crema carbasso pas6 crema carbasso pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/18/75/crema-carbasso-pas6.jpeg)
I trinxeu-los, no importa massa com, després ho haureu de triturar.
![crema carbasso pas7 crema carbasso pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/19/02/crema-carbasso-pas7.jpeg)
Peleu i trinxeu també la ceba tendra.
![crema carbasso pas8 crema carbasso pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/19/29/crema-carbasso-pas8.jpeg)
I poseu la verdura dins l'olla.
![crema carbasso pas9 crema carbasso pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/19/56/crema-carbasso-pas9.jpeg)
Afegiu-hi la pastilla de brou.
![crema carbasso pas10 crema carbasso pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/19/83/crema-carbasso-pas10.jpeg)
Una mica de sal, ho remeneu i...
![crema carbasso pas11 crema carbasso pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/20/10/crema-carbasso-pas11.jpeg)
ho tapeu.
![crema carbasso pas12 crema carbasso pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/20/37/crema-carbasso-pas12.jpeg)
Deixeu-ho coure uns 20 minuts.
![crema carbasso pas13 crema carbasso pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/20/64/crema-carbasso-pas13.jpeg)
Passat aquest temps, retireu el 90% de líquid (reservant-ne una mica per si cal afegir-ne més tard). Ara, tritureu-ho bé amb una batedora elèctrica.
![crema carbasso pas14 crema carbasso pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/20/91/crema-carbasso-pas14.jpeg)
Afegiu-hi també els formatgets.
![crema carbasso pas15 crema carbasso pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/21/18/crema-carbasso-pas15.jpeg)
Ara la nata líquida per cuinar o llet evaporada.
![crema carbasso pas16 crema carbasso pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/21/45/crema-carbasso-pas16.jpeg)
Torneu a batre la barreja i corregiu de sal.
![crema carbasso pas17 crema carbasso pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/21/72/crema-carbasso-pas17.jpeg)
És probable que no calgui afegir-hi més líquid, però si voleu una textura més liquada, incorporeu-hi una mica més del brou de bullir i corregiu de sal de nou.
![crema carbasso pas18 crema carbasso pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/21/99/crema-carbasso-pas18.jpeg)
Bona pinta, no?
![crema carbasso pas19 crema carbasso pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/22/26/crema-carbasso-pas19.jpeg)
Serviu-la ben calenta.
![crema carbasso pas20 crema carbasso pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/22/53/crema-carbasso-pas20.jpeg)
A mi m'agrada presentar-la amb una mica de pebre negre per sobre i uns dauets de pa torrat.
![crema carbasso pas21 crema carbasso pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/22/80/crema-carbasso-pas21.jpeg)
I com no podia ser d'una altra manera, un raig d'oli d'oliva verge extra.
![crema carbasso pas22 crema carbasso pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/23/07/crema-carbasso-pas22.jpeg)
Serviu un bol amb més pa torrat a taula.
![crema carbasso pas23 crema carbasso pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/14/23/34/crema-carbasso-pas23.jpeg)
Bon profit!