Senzilla i sana recepta per als amants de les carxofes. Bàsicament perquè l'amargor característica de la carxofa predomina bastant. Aquesta és una crema que o bé agrada molt o no agrada gens. A mi personalment, no em diu res... però és que jo no soc de cremes. En canvi, la meva dona la troba excel·lent... boníssima.
De vegades, com tot a la vida, ens toca cuinar coses que no ens agraden gaire... com caragols, fetge amb ceba, bledes, etc. I ho hem de fer amb les mateixes ganes i il·lusió que apliquem en plats que ens agraden més. Imagineu-vos que us encanta mentre ho cuineu... i això garantirà un bon resultat. A mi em funciona. Com veureu, he utilitzat la «Baby-Cook» per coure la verdura al vapor... Una maquineta que m'ha sorprès gratament... fins al punt de recomanar-la a totes aquelles famílies amb criatures. A mi m'està donant un magnífic rendiment... encara que hem hagut de canviar el cassó tres vegades. Sempre podeu coure les verdures en una vaporera o en aigua, com s'ha fet tota la vida. Vosaltres mateixos.
3 o 4 espàrrecs verds picats
2 carxofes a trossos
1/2 patata a daus
1 pastanaga petita
1 tros de carabassó
oli d'oliva
100 ml de nata líquida per cuinar (mig got)
uns daus de pa sec
uns daus de pernil ibèric
sal
Variants:
Podeu incorporar un tros de porro, coliflor, mongeta verda, moniato, etc.
Netegeu i piqueu bé tota la verdura.
La mida dels trossos és irrellevant.
Ara, la saltarem amb un raig d'oli d'oliva...
I una mica de sal.
Remeneu-la de tant en tant fins que estigui una mica daurada. La idea no és coure la verdura, només marcar-la.
Perfecte. Ara l'hem de coure, en aigua o en vapor.
Jo faré servir la "Baby-cook" per coure-la al vapor.
Posem l'aigua en el recipient... i apa... 20 minutets.
Mentre es fa la verdura tallarem unes tires de pernil ibèric...
i uns dauets de pa sec.
De mida petitona...
En una paella saltegem el pernil una mica...
i el reservem.
En el mateix oli, daurem els daus de pa...
i també els reservem.
Ja tenim la verdura cuita.
Escalfarem al microones mig got de nata líquida...
i l'afegirem a les verdures... tot rectificant de sal. Només ho heu de passar pel túrmix o per la mateixa picadora que té la Baby-cook.
I emplatem... com sempre, amb una mica de gràcia.
És una crema molt bona, però ja us dic, us ha d'agradar la carxofa per què té un punt amargant.
Bon Profit!