A primera vista podria semblar una crema tonta... senzillota i avorridota... però us ben asseguro que és una crema que està superbona i que val molt la pena fer-la. Jo, aquesta crema, la vaig aprendre a fer veient el programa "La cuina d'en Miquel"... us enrecordeu d'aquell senyor de bigoti que sortia a TV3?... estic parlant de fa molts anys.
Doncs "La Cuina d'en Miquel" era un programa gastronòmic amb tocs d'humor on el Miquel Cors sempre presentava un xef d'algun restaurant de prestigi de Catalunya. En un plató que simulava una cuina i amb l'ajuda del mateix Miquel Cors, el cuiner elaborava un plat típic de la cuina mediterrània. En qualsevol cas, aquesta és una crema que es pot menjar sola o que podeu utilitzar per acompanyar algun altre plat de carn o peix, tot li va bé.
15 espàrrecs verds (aprox.)
150 gr. nata líquida per a cuinar (crema de llet)
1/2 ceba picada
1/2 got de vi blanc "Gran Chef" Pinord
oli d'oliva
sal
Preparem tots els ingredients.
Picarem els espàrrecs a trossos.
La ceba també. No cal que ens esforcem gaire, ja que després ho passarem pel turmix.
En una paella amb una mica d'oli sofregirem la ceba fins que quedi daurada.
A continuació afegirem els espàrrecs i esperarem 5 minuts a que agafin color.
Tirarem un bon raig de vi blanc.
Rectificarem de sal... i deixarem uns minuts per què evapori l'alcohol del vi.
Afegim la nata líquida.
Ho barregem tot bé.
Deixem coure una estona... fins que la nata canviï de color també.
Ja ho tenim. Ara serà qüestió d'abocar-ho tot dins un pot pel turmix.
Ho piquem fins que quedi ben fi. Si voleu, podeu passar la salsa per un colador... i així evitareu trobar-vos cap trocet d'espàrrec.
La podeu menjar sola, amb un raig d'oli d'oliva...
... o, com he fet jo en aquesta ocasió, la podeu utilitzar de base per a servir un peix (un llenguado) o una carn.