Unes postres ben vistoses i que no costen massa de fer, ho veureu. Les recomano, sobretot, quan tingueu feta una macedònia, i així aprofiteu per donar-li una altra textura i presentació.
La fruita, la triturarem i en farem una crema espessa que barrejarem també amb iogurt....i amb el suc colat de la macedònia en farem una gelatina amb agar-agar. L'excel·lent Gelat de llet amb vainilla i nous de macadàmia La Fageda serà l'element protagonista del plat. Us recomano la lectura prèvia de la recepta "Macedònia al licor". Som-hi.
400 g de macedònia de fruites fresques amb licor
4 g d'agar-agar per mig litre de líquid
1 iogurt de maduixa
1 gelat de llet amb vainilla i nous de macadàmia La Fageda
Variants:
Podeu decorar amb coulis de maduixa
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas1 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/71/88/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas1.jpeg)
Partirem del supòsit que ja tenim feta la nostra macedònia, i que ja ha reposat 24 hores.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas2 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/72/12/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas2.jpeg)
Colem el líquid de la macedònia.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas3 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/72/36/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas3.jpeg)
Utilitzarem l'alga agar-agar per a gelificar aquest suquet.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas4 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/72/60/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas4.jpeg)
Per a un litre de preparació que vulguem gelificar, s'ha d'afegir:
- 1,5gr d'agar-agar si volem una textura molt tova
- 4 g si volem una textura tova però consistent (textura tipus flam, que es trenca amb molta facilitat)
- 10 g si volem una textura dura
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas5 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/72/84/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas5.jpeg)
En aquest cas que treballarem amb mig litre de líquid... hi posaré una cullerada (3g). Busquem una textura consistent, però no massa massa dura.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas6 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/73/08/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas6.jpeg)
Remeneu fins a dissoldre completament l'agar-agar i feu-lo bullir un parell de minuts.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas7 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/73/32/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas7.jpeg)
Mentre, amb la fruita de la macedònia... farem la nostra crema.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas8 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/73/56/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas8.jpeg)
Ho triturem tot plegat amb el turmix. Podeu incorporar unes gotes de llimona per limitar l'oxidació de la fruita.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas9 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/73/80/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas9.jpeg)
A continuació incorporem el iogurt i tornem a barrejar-ho tot amb el turmix.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas10 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/74/04/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas10.jpeg)
Ens ha de quedar una crema espessa com aquesta.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas11 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/74/28/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas11.jpeg)
Ho reservem a la nevera.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas12 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/74/52/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas12.jpeg)
Ja ha bullit un parell de minuts i parem el foc.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas13 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/74/76/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas13.jpeg)
He utilitzar un motlle qualsevol que tenia per a donar forma a la gelificació del suc de macedònia.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas14 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/75/00/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas14.jpeg)
Deixeu-lo reposar a temperatura ambient...
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas15 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/75/24/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas15.jpeg)
... i després a la nevera, un parell d'hores mínim, fins que veieu que es poden desemmotllar amb facilitat.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas16 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/75/48/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas16.jpeg)
Abans d'emplatar, traiem el gelat del congelador per desglaçar-lo una mica. Un gran gelat, eh?
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas17 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/75/72/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas17.jpeg)
En un plat fons, hi posem una base de crema de macedònia...
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas18 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/75/96/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas18.jpeg)
Agafem uns trossos de la gelatina del suc de macedònia i decorem al gust.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas19 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/76/20/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas19.jpeg)
Finalment, hi posarem un gota de "grosella", "coulis de maduixa" o xarop (sirope) de maduixa... i amb un escuradents li donem forma.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas20 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/76/44/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas20.jpeg)
Finalment, col·loquem una bola de gelat enmig...
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas21 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/76/68/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas21.jpeg)
Unes bones postres.
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas22 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/76/92/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas22.jpeg)
Ummm...
![crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas23 crema macedonia gelat llet vainilla nous macadamia fageda pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/77/16/crema-macedonia-gelat-llet-vainilla-nous-macadamia-fageda-pas23.jpeg)
Si voleu, podeu aprofitar per fer un coulis de maduixa... i serviu la crema de macedònia en got que també queda molt bé. Bon profit!