Unes postres ben vistoses i que no costen massa de fer, ho veureu. Les recomano, sobretot, quan tingueu feta una macedònia, i així aprofiteu per donar-li una altra textura i presentació.
La fruita, la triturarem i en farem una crema espessa que barrejarem també amb iogurt....i amb el suc colat de la macedònia en farem una gelatina amb agar-agar. L'excel·lent Gelat de llet amb vainilla i nous de macadàmia La Fageda serà l'element protagonista del plat. Us recomano la lectura prèvia de la recepta "Macedònia al licor". Som-hi.
400 g de macedònia de fruites fresques amb licor
4 g d'agar-agar per mig litre de líquid
1 iogurt de maduixa
1 gelat de llet amb vainilla i nous de macadàmia La Fageda
Variants:
Podeu decorar amb coulis de maduixa
Partirem del supòsit que ja tenim feta la nostra macedònia, i que ja ha reposat 24 hores.
Colem el líquid de la macedònia.
Utilitzarem l'alga agar-agar per a gelificar aquest suquet.
Per a un litre de preparació que vulguem gelificar, s'ha d'afegir:
- 1,5gr d'agar-agar si volem una textura molt tova
- 4 g si volem una textura tova però consistent (textura tipus flam, que es trenca amb molta facilitat)
- 10 g si volem una textura dura
En aquest cas que treballarem amb mig litre de líquid... hi posaré una cullerada (3g). Busquem una textura consistent, però no massa massa dura.
Remeneu fins a dissoldre completament l'agar-agar i feu-lo bullir un parell de minuts.
Mentre, amb la fruita de la macedònia... farem la nostra crema.
Ho triturem tot plegat amb el turmix. Podeu incorporar unes gotes de llimona per limitar l'oxidació de la fruita.
A continuació incorporem el iogurt i tornem a barrejar-ho tot amb el turmix.
Ens ha de quedar una crema espessa com aquesta.
Ho reservem a la nevera.
Ja ha bullit un parell de minuts i parem el foc.
He utilitzar un motlle qualsevol que tenia per a donar forma a la gelificació del suc de macedònia.
Deixeu-lo reposar a temperatura ambient...
... i després a la nevera, un parell d'hores mínim, fins que veieu que es poden desemmotllar amb facilitat.
Abans d'emplatar, traiem el gelat del congelador per desglaçar-lo una mica. Un gran gelat, eh?
En un plat fons, hi posem una base de crema de macedònia...
Agafem uns trossos de la gelatina del suc de macedònia i decorem al gust.
Finalment, hi posarem un gota de "grosella", "coulis de maduixa" o xarop (sirope) de maduixa... i amb un escuradents li donem forma.
Finalment, col·loquem una bola de gelat enmig...
Unes bones postres.
Ummm...
Si voleu, podeu aprofitar per fer un coulis de maduixa... i serviu la crema de macedònia en got que també queda molt bé. Bon profit!