Fabulosa crema, de veritat ho dic. No facis allò de pensar "quina mandra, un plat de moniato". Et recomano molt aquesta crema de temporada que està per llepar-se'n els dits.

Aquesta crema la pots utilitzar com a base o ingredient d'un altre plat.

Ingredients
  • 2 moniatos
  • 1/2 porro de mida gran
  • 1 patata de mida mitjana o petita
  • 200 ml de brou de bullir la verdura
  • 200 ml de llet evaporada
  • 30 g de mantega
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre
  • Sal
  • Xips de moniato per decorar

Variants:

  • Pots fer servir nata per cuinar en lloc de llet evaporada.
  • Pots posar més brou de bullir la verdura i prescindir de la crema de llet.
  • Pots posar més o menys patata, segons el teu gust.
Preparació
1.
crema moniato pas1

Preparem els ingredients.

2.
crema moniato pas3

Res millor que un pelador de patates.

3.
crema moniato pas4

Un cop pelat, el farem a daus.

4.
crema moniato pas5

I fem exactament el mateix amb la patata. No importa massa la mida dels daus, ja que ho acabarem triturant tot plegat, però així es cou millor.

5.
crema moniato pas6

El porro, l'obrirem pel mig.

6.
crema moniato pas8

Trinxa'l i reserva'l amb la resta de verdura.

7.
crema moniato pas9

En una paella amb un raig d'oli, hi abocarem la verdura i saltarem la verdura una estona.

8.
crema moniato pas10

Hi tirarem una mica de pebre.

9.
crema moniato pas11

Ho deixarem uns minuts fins que es dauri la verdura.

10.
crema moniato pas12

Notaràs que el porro és el primer a agafar color.

11.
crema moniato pas13

En aquest punt, aboca tota la verdura en una olla amb aigua bullent.

12.
crema moniato pas14

Sala-ho una mica.

13.
crema moniato pas15

Remena-ho i deixa-ho coure uns 20 minuts.

14.
crema moniato pas16

Tapat millor.

15.
crema moniato pas17

Mentrestant, pots aprofitar aquesta estona per fer uns xips de moniato que farem servir per decorar el plat.

16.
crema moniato pas19

Et recomano la lectura prèvia de la recepta xips de moniato.

17.
crema moniato pas20

De tant en tant, comprova que no falti aigua i que la verdura vagi fent.

18.
crema moniato pas21

Passats els 20 minuts, has de notar que tant el moniato com la patata ja són tous.

19.
crema moniato pas22

Colarem la verdura i reservarem el brou.

20.
crema moniato pas23

Aquesta verdura la passarem a la mateixa olla de cocció, però ara sense brou. El foc apagat.

21.
crema moniato pas24

El brou el farem servir, però no tot, per això ho colem. Per tant, és millor fer-ho de forma controlada.

22.
crema moniato pas25

Afegeix un parell de cullerots grans de brou a la verdura.

23.
crema moniato pas26

I ara, amb una batedora elèctrica, tritura la verdura.

24.
crema moniato pas27

Ha de quedar ben fi.

25.
crema moniato pas28

En aquest punt, incorpora la mantega, que es desfarà de seguida.

26.
crema moniato pas29

Escalfa la llet evaporada al microones i incorpora-la també, ben calenta.

27.
crema moniato pas30

Molt bé.

28.
crema moniato pas31

Continua triturant i integrant tots els ingredients.

29.
crema moniato pas32

Si convé, pots afegir-hi més brou. És qüestió de trobar la textura de crema que més t'agradi.

30.
crema moniato pas33

Finalment, posa-ho al punt de sal.

31.
crema moniato pas34

Ja la tenim feta. De fet, la pots fer el dia anterior i escalfar-la en un moment.

32.
crema moniato pas35

I com que tenim uns magnífics xips de moniato.

33.
crema moniato pas36

Només ens quedarà servir-ho a taula.

34.
crema moniato pas37

Deliciosa! Vigila amb els xips que s'estoven ràpidament en entrar en contacte amb la crema. Posa'ls just en el moment de portar el plat a taula.

35.
crema moniato pas38

Si vols, pots servir les xips de moniato a banda, i així els comensals aniran picant i sucant.

36.
crema moniato pas39

Bon profit!