Ja hem vist com fer l'autèntica crema pastissera de pastisseria. I és clar, es fa amb sucre. Avui us mostraré una alternativa per fer la crema pastissera sense sucre. Evidentment que és apta per diabètics, però jo us proposo que la feu i la tasteu, ja que queda igual de bona que l'altra... però resulta que engreixa menys. No és que estigui obsessionat per guardar la línia, però fer un bon ús dels edulcorants pot arribar a ser una millora general per a tots els consumidors... i és que ens foten massa sucres en tot el que mengem!

En qualsevol cas, i si no us ho impedeix cap malaltia, tampoc no es tractaria de substituir el sucre al 100%. Com que aquest edulcorant es tracta a parts iguals que el sucre... podeu posar meitat i meitat o fer les vostres proporcions per a obtenir un excel·lent resultat però amb menys calories. A mi, personalment, m'ha agradat molt el resultat... vaja, que si no t'ho diuen... no saps que no porta sucre. Som-hi.

Ingredients

1/2 litre de llet  

2 rovells d'ou (si són ous de gallines ecològiques millor)

125 g d'edulcorant "Dayelet Cremas"  

40 g de midó  

color alimentari "ou" (groc)  

vainilla líquida o en pols

canyella en canonet o en pols  

Variants:  

- Si no teniu midó (de venda en farmàcies) podeu utilitzar farina de blat de moro "maizena"

Preparació
1.

Utilitzaré la vainilla liquida de la casa Vahiné.

2.

Per a aquesta quantitat de crema, hi posarem mig tap.

3.

Hi posem els rovells d'ou.

4.

Una mica de colorant d'ou, de venda en botigues especialitzades. 

5.

Podeu posar un canó de canyella amb la llet a bullir... o directament canyella en pols.

6.

A mi m'agrada el toc de canyella en pols.

7.

Ara, posem 1/3 part de la llet amb els rovells... i la resta la posem en un cassó per bullir.

8.

Incorporem també el midó.

9.

Ho remenem tot plegat...

10.

... fins a dissoldre tot el midó.

11.

Ara hem de fer bullir la llet amb el sucre, però en aquest cas hem dit d'emprar edulcorant, de la casa "Dayelet".

12.

Com que és la mateixa proporció... hi posarem 125 g d'edulcorant a la llet.

13.

Ho remenem una mica....

14.

... i esperem fins que bulli.

15.

Quan bulli... incorporeu la barreja que teníem preparada i la coleu, per evitar els trossets de closca d'ou.

16.

Abaixeu el foc al mínim i ara remeneu poc a poc... evitant que s'enganxi al cul i les parets.

17.

En pocs minuts... quan tingui una textura consistent... ja podeu apagar el foc.

18.

 La reservem dins un bol.

19.

Per evitar que faci pell... hi posarem un paper film a sobre, en contacte amb la crema.

20.

Ara deixeu-la refredar a temperatura ambient i després fiqueu-la a la nevera.

21.

Un cop freda, ja la podreu utilitzar per a les vostres elaboracions.

22.

Com aquesta coca de crema sense sucre. Bon Profit!