Molt bona i refrescant crema per menjar tot l'any. Un bon entrant que prepararà el paladar dels vostres convidats pel segon plat.
Extremadament fàcil de fer i molt sana. Espero que us agradi.
500gr pèsols pelats (si són frescos millor)
1 ceba de Figueres
1/2 porro
1 patata vermella
un xorret de crema de llet
50gr. pernil ibèric picat
oli d'oliva verge extra
sal
Variants:
Es poden afegir uns 100gr de crema de llet o nata líquida a la crema
Es pot decorar amb uns daus de pa fregit
Es pot canviar la patata per moniato
Si sou en temporada, res millor que el pèsol fresc... que és a anys llum del congelat. Si no, com és en aquest cas, haurà de ser congelat. Però almenys, no els compreu ja bullits ni de pot, que tenen massa colorants i conservants.
Peleu una patata blanca.
Trinxeu la ceba.
Ja podeu posar a bullir la patata amb un polsim de sal, que trigarà uns 20-25 minuts en fer-se.
Piqueu el mig porro...
afegiu la ceba a l'olla...
... i el porro... i espereu 10 minutets, més...
Heu d'escórrer la verdura però reservant el caldo.
Passem a triturar-ho tot amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra... i un polsim de sal.
Ben triturat. Notareu que és massa pesada de textura...
... afegiu-hi dos o tres cullerots del caldo de bullir... i seguir triturant... fins obtenir la textura desitjada.
Està perfecte de textura.
Abans de servir-la, picarem una mica de pernil ibèric...
... que passarem per la paella... durant un minut... volta i volta... que canviï de color només.
Agafeu una mica (molt poca) de crema de llet o nata líquida...
... i escalfeu-la al microones...
Muntem el plat... posem la crema...
... tirem tres o quatre cullerades de nata líquida per sobre...
... amb un estri allargat, o amb un ganivet... feu cercles procurant que quedi un dibuix com aquest...
... el pernilet per sobre... un raig d'oli d'oliva en cru... i ja ho tenim.
Bona crema que agrada a grans i petits. Bon Profit!