Molt bona i refrescant crema per menjar tot l'any. Un bon entrant que prepararà el paladar dels vostres convidats pel segon plat.

Extremadament fàcil de fer i molt sana. Espero que us agradi.

 

Ingredients

500gr pèsols pelats (si són frescos millor)

1 ceba de Figueres

1/2 porro

1 patata vermella

un xorret de crema de llet

50gr. pernil ibèric picat

oli d'oliva verge extra

sal

Variants:

Es poden afegir uns 100gr de crema de llet o nata líquida a la crema 

Es pot decorar amb uns daus de pa fregit

Es pot canviar la patata per moniato

Preparació
1.

Si sou en temporada, res millor que el pèsol fresc... que és a anys llum del congelat. Si no, com és en aquest cas, haurà de ser congelat. Però almenys, no els compreu ja bullits ni de pot, que tenen massa colorants i conservants.

2.

Peleu una patata blanca.

3.

Trinxeu la ceba.

4.

Ja podeu posar a bullir la patata amb un polsim de sal, que trigarà uns 20-25 minuts en fer-se.

5.

Piqueu el mig porro...

6.

afegiu la ceba a l'olla...

7.

... i el porro... i espereu 10 minutets, més...

8.

Heu d'escórrer la verdura però reservant el caldo.

9.

Passem a triturar-ho tot amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra... i un polsim de sal.

10.

Ben triturat. Notareu que és massa pesada de textura...

11.

... afegiu-hi dos o tres cullerots del caldo de bullir... i seguir triturant... fins obtenir la textura desitjada.

12.

Està perfecte de textura.

13.

Abans de servir-la, picarem una mica de pernil ibèric...

14.

... que passarem per la paella... durant un minut... volta i volta... que canviï de color només.

15.

Agafeu una mica (molt poca) de crema de llet o nata líquida...

16.

... i escalfeu-la al microones...

17.

Muntem el plat... posem la crema...

18.

... tirem tres o quatre cullerades de nata líquida per sobre...

19.

... amb un estri allargat, o amb un ganivet... feu cercles procurant que quedi un dibuix com aquest...

20.

... el pernilet per sobre... un raig d'oli d'oliva en cru... i ja ho tenim.

21.

Bona crema que agrada a grans i petits. Bon Profit!