Cada dia que passa... més amant de les cremes de verdures em torno. Voldrà dir que em faig gran?... segurament. Però anys enrere no gaudia tant d'una crema com aquesta. Tots coneixeu la crema de porros per excel·lència, però la d'avui és una variant que incorpora pastanaga, patata i una mica d'api. L'api és molt contundent de gust... i li aportarà força sabor i aroma a la crema. Així que si l'api no us fa el pes, no n'hi poseu.
Encara que jo penso que l'api és la característica més apreciada d'aquesta crema. Li podeu afegir una mica de crema de llet també, però les llets i les nates oculten el sabor de les verdures i no se'n pot abusar. Tampoc cal afegir més greixos dels necessaris. Espero que us agradi.
4 porros
2 pastanagues
1 patata
1/2 rama d'api
oli d'oliva
sal
pernil ibèric (decoració)
nou moscada (decoració)
![crema porros pastanaga pas1 crema porros pastanaga pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/48/76/crema-porros-pastanaga-pas1.jpeg)
Preparem i netegem bé totes les verdures. Recordeu que el porro acostuma a contenir restes de sorra entre les seves capes i cal netejar-lo a consciència. Si no són prou grans, podeu posar-ne 5 o 6.
![crema porros pastanaga pas2 crema porros pastanaga pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/49/03/crema-porros-pastanaga-pas2.jpeg)
Tallem la patata i la pastanaga a una mida normaleta. Penseu que després ho picarem, així que amb el tall només busquem una bona cocció.
![crema porros pastanaga pas3 crema porros pastanaga pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/49/30/crema-porros-pastanaga-pas3.jpeg)
En una paella amb unes gotes d'oli, saltarem les patates i la pastanaga. Al mateix temps, poseu una olla amb aigua i sal a escalfar... que serà on bullirem la verdura.
![crema porros pastanaga pas4 crema porros pastanaga pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/49/57/crema-porros-pastanaga-pas4.jpeg)
Mentrestant, anirem picant els porros...
![crema porros pastanaga pas5 crema porros pastanaga pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/49/84/crema-porros-pastanaga-pas5.jpeg)
... i la mitja rama d'api, amb fulla i tot.
![crema porros pastanaga pas6 crema porros pastanaga pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/50/11/crema-porros-pastanaga-pas6.jpeg)
Aneu-li donant voltes a la verdura fins que agafa aquest color dauradet tan maco.
![crema porros pastanaga pas7 crema porros pastanaga pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/50/38/crema-porros-pastanaga-pas7.jpeg)
Quan l'aigua bulli, incorporem la patata i la pastanaga.
![crema porros pastanaga pas8 crema porros pastanaga pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/50/65/crema-porros-pastanaga-pas8.jpeg)
Aquests dos ingredients són els que necessiten més cocció (20 minuts).
![crema porros pastanaga pas9 crema porros pastanaga pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/50/92/crema-porros-pastanaga-pas9.jpeg)
En la mateixa paella, saltegem una mica l'api...
![crema porros pastanaga pas10 crema porros pastanaga pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/51/19/crema-porros-pastanaga-pas10.jpeg)
... i de seguida incorporem els porros.
![crema porros pastanaga pas11 crema porros pastanaga pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/51/46/crema-porros-pastanaga-pas11.jpeg)
Els anirem remenant fins que siguin una mica daurats.
![crema porros pastanaga pas13 crema porros pastanaga pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/52/00/crema-porros-pastanaga-pas13.jpeg)
Remeneu de tant en tant.
![crema porros pastanaga pas14 crema porros pastanaga pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/52/27/crema-porros-pastanaga-pas14.jpeg)
Saleu una mica la verdura.
![crema porros pastanaga pas17 crema porros pastanaga pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/53/08/crema-porros-pastanaga-pas17.jpeg)
Ara, amb un colador, separarem la part sòlida de la líquida.
![crema porros pastanaga pas18 crema porros pastanaga pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/53/35/crema-porros-pastanaga-pas18.jpeg)
Posem la verdura en un bol per triturar amb el túrmix.
![crema porros pastanaga pas19 crema porros pastanaga pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/53/62/crema-porros-pastanaga-pas19.jpeg)
Li posarem de 2 a 3 cullerots de caldo.
![crema porros pastanaga pas20 crema porros pastanaga pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/53/89/crema-porros-pastanaga-pas20.jpeg)
Ho salem una mica.
![crema porros pastanaga pas21 crema porros pastanaga pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/54/16/crema-porros-pastanaga-pas21.jpeg)
Ho triturem força estona, que quedi ben fina.
![crema porros pastanaga pas22 crema porros pastanaga pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/54/55/crema-porros-pastanaga-pas22.jpeg)
Heu de trobar la textura ideal segons la quantitat de caldo que li poseu en triturar-ho. Tasteu-lo de sal.
![crema porros pastanaga pas23 crema porros pastanaga pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/55/54/crema-porros-pastanaga-pas23.jpeg)
Doncs ja tenim feta la crema.
![crema porros pastanaga pas24 crema porros pastanaga pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/55/81/crema-porros-pastanaga-pas24.jpeg)
Per presentar-la, he pensat en una mica de pernil ibèric.
![crema porros pastanaga pas25 crema porros pastanaga pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/56/08/crema-porros-pastanaga-pas25.jpeg)
... que fregirem uns segons... fins que quedi cruixent.
![crema porros pastanaga pas26 crema porros pastanaga pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/56/47/crema-porros-pastanaga-pas26.jpeg)
El reservem en un paper absorbent.
![crema porros pastanaga pas27 crema porros pastanaga pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/56/80/crema-porros-pastanaga-pas27.jpeg)
I ara presentem el plat. Posem la crema.
![crema porros pastanaga pas28 crema porros pastanaga pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/57/22/crema-porros-pastanaga-pas28.jpeg)
Un polsim de nou moscada en un costat...
![crema porros pastanaga pas29 crema porros pastanaga pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/57/52/crema-porros-pastanaga-pas29.jpeg)
... i el pernil en un altre costat.
![crema porros pastanaga pas30 crema porros pastanaga pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/57/82/crema-porros-pastanaga-pas30.jpeg)
He pensat que la frescor i aroma d'una rameta de menta li aniria millor que el julivert.
![crema porros pastanaga pas31 crema porros pastanaga pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/58/09/crema-porros-pastanaga-pas31.jpeg)
Aquí teniu la crema acabada. Que us puc dir... que estava bona de collons, clar.
![crema porros pastanaga pas32 crema porros pastanaga pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/56/58/54/crema-porros-pastanaga-pas32.jpeg)
Bon Profit!