La crema de porros i patata no deixa de ser una Vichysoisse calenta i només per això, pel canvi de temperatura, ja no podem anomenar-la com a tal, tot i que els ingredients són exactament els mateixos. Per tant, és una recepta que podeu cuinar-la a l'estiu i a l'hivern que sempre serà benvinguda. La decoració us la deixo a vosaltres. Es pot acompanyar de crostons, uns dauets de pernil ibèric passats per la planxa o unes tires de porro saltades a la paella com he fet en aquesta ocasió.

Ingredients

3 porros grossos (o 5 de prims)

1 ceba vermella trinxada

1 patata gran

200 ml de crema de llet o llet evaporada

oli d'oliva

pebre

sal

Variants:

Podeu fer la crema sense la llet

Es pot acompanyar d'encenalls de pernil ibèric passat per la planxa

Podeu servir crostons (daus de pernil torrat o fregit) com a guarnició

Preparació
1.
crema porros patata pas1

Prepareu la verdura.

2.
crema porros patata pas2

Trinxeu la ceba.

3.
crema porros patata pas3

Ara netegeu els porros. Primer talleu les arrels.

4.
crema porros patata pas4

Després obriu-los longitudinalment i descarteu la primera capa.

5.
crema porros patata pas5

Ara, a sota de l'aixeta, netegeu bé fulla per fulla, ja que acostumen a tenir terra.

6.
crema porros patata pas7

La resta del porro, trinxeu-lo a trossos.

7.
crema porros patata pas8

Peleu la patata.

8.
crema porros patata pas9

I talleu-la també a trossos. No importa massa la mida, ja que ho triturareu tot, però per garantir una cocció uniforme procureu que tots els trossos siguin similars.

9.
crema porros patata pas10

En una cassola afegiu un raig d'oli abundant.

10.
crema porros patata pas11

Ara, poseu-hi la ceba.

11.
crema porros patata pas12

De seguida que agafi una mica de color, afegiu-hi el porro i deixeu-la sofregir una mica.

12.
crema porros patata pas13

Aprofiteu per tirar una mica de pebre negre.

13.
crema porros patata pas14

I seguidament, les patates.

14.
crema porros patata pas15

Una mica de sal, un parell de voltes i...

15.
crema porros patata pas16

Ja ho podeu cobrir tot amb aigua.

16.
crema porros patata pas17

Tapeu-ho i deixeu-ho coure uns 20 minuts, fins que la patata sigui ben cuita.

17.
crema porros patata pas18

Mentre es fa la crema, poseu un raig d'oli en una paella i salteu les tires de porro.

18.
crema porros patata pas19

Un polsim de sal i quan tinguin bon coloret les reserveu.

19.
crema porros patata pas20

Un cop cuita la verdura, pareu el foc i retireu almenys el 80% del brou.

20.
crema porros patata pas21

Podeu guardar el brou per fer altres elaboracions. Normalment, amb una mica de líquid ja en tindreu prou per fer la crema. Si us agrada més clara hi podeu afegir una més del brou que heu retirat. És millor pecar de falta de líquid, ja que si us passeu no ho podreu arreglar.

21.
crema porros patata pas22

A continuació, tritureu tota la verdura.

22.
crema porros patata pas23

Que quedi ben fina la crema. Llavors, poseu-hi la llet evaporada o la nata, si us agrada.

23.
crema porros patata pas24

Ho barregeu bé, ho rectifiqueu de sal i ho escalfeu una mica més si cal.

24.
crema porros patata pas25

Ja teniu la crema per servir.

25.
crema porros patata pas26

Decoreu cada plat amb una mica de porro saltat i un raig d'oli d'oliva en cru.

26.
crema porros patata pas27

Bon profit!