Si us agrada el roquefort no us podeu perdre aquesta recepta. Les possibilitats que ofereix són infinites, és molt fàcil de fer i la podeu congelar. Òbviament, us ha d'agradar el roquefort... que és un d'aquells productes que, una de dues, o t'agrada molt o no el pots ni olorar. Recordeu que el roquefort té, com passa amb el pernil de gla o les trufes de bosc, un sabor "umami" i, és clar, això els condiciona. Us he de dir que no és una crema per menjar sola, si no més aviat per farcir altres preparacions. Les fotos corresponen al doble de les quantitats proposades a la recepta. Gaudiu d'aquesta crema!
330 ml de llet
2 ous
33 g farina
150 g de formatge rocafort
una branca de canyella
nou moscada
2 g de sal
Variants:
Podeu substituir el rocafort per qualsevol formatge blau o cabrales
Preparem tots els ingredients.
En un cassó, i tot en fred, abocarem la llet, els ous...
la farina...
la canyella...
la nou moscada...
i el formatge.
Ara poseu-ho tot ben remenat a escalfar.
Saleu-ho lleugerament. Compte que el formatge és força salat. Remeneu sense parar ja que és molt fàcil que s'enganxi del cul.
No necessitareu més de 10 minuts. Un cop cuita la crema...
l'abocarem dins un tàper i la deixarem refredar.
Ja tenim la nostra crema acabada.
Per evitar que la part superior agafi pell la cobrirem amb paper film.
Un cop freda la guardarem a la nevera. A l'hora d'utilitzar-la, i com passa amb totes les cremes, l'haurem de treballar una mica amb un batedor o una cullera.
I ja podrem omplir, per exemple, una mànega pastissera...
i fer farcellets...
... pastes de full... o canyes de roquefort.
Bon profit!