Uns postres de ràpida elaboració i grandíssim resultat. Avui utilitzaré uns dels torrons artesans d'Agramunt més bons: la varietat Zoe. És un torró amb una mena de trufat de fruits secs... i una cobertura de xocolata negre de gust excel·lent.

Per tant, al tractar amb un producte que ja té una gran elaboració no ens caldrà afegir-hi massa ingredients a la recepta. El que farem serà canviar la textura del torró fonent-lo i barrejant-lo amb una mica de formatge mascarpone i nata líquida. El toc final serà el raig de rom que tancarà tota aquesta simbiosi. Espero que us agradi... a casa meva ha agradat molt. Som-hi!

Ingredients

200gr. torró d'Agramunt Zoe

100ml. nata líquida

100gr. mascarpone

un raig de rom

carquinyolis

xocolata granet

menta per decorar

Preparació
1.
crema torro dagramunt zoe pas1

Avui utilitzaré aquesta magnífica varietat de torró que fa goig de veure'l. Amb la seva rameta de farigola i tot. Tot un detall si voleu fer un regal.

2.
crema torro dagramunt zoe pas2
3.
crema torro dagramunt zoe pas3

Com podeu comprovar, l'interior està format per un trufat de fruits secs.

4.
crema torro dagramunt zoe pas4

Esmicoleu-lo una mica dins un bol.

5.
crema torro dagramunt zoe pas5

I poseu-lo al bany maria una estona.

6.
crema torro dagramunt zoe pas6

Mentre, preparem la resta d'ingredients, com el mascarpone...

7.
crema torro dagramunt zoe pas7

... la nata líquida...

8.
crema torro dagramunt zoe pas8

... i els carquinyolis per a decorar.

9.
crema torro dagramunt zoe pas9

Aneu remenant el torró fins que es fongui. Notareu que no queda fi, ja que hi ha trossets de fruit sec.

10.
crema torro dagramunt zoe pas10

Com totes les cobertures, s'ha de temperar una mica. Si el torró i la xocolata estan massa calents quan ho barregeu amb la nata se us pot estriar.

11.
crema torro dagramunt zoe pas11

Hi incorporem la nata que tindrem també temperada a temperatura ambient. Poc a poc.

12.
crema torro dagramunt zoe pas12

L'anirem integrant amb la xocolata.

13.
crema torro dagramunt zoe pas13

Poc a poc anirà agafant cos.

14.
crema torro dagramunt zoe pas14

Ara hi posem el mascarpone.

15.
crema torro dagramunt zoe pas15

Més o menys quatre cullerades petites.

16.
crema torro dagramunt zoe pas16

Ho integrem i ho barregem bé.

17.
crema torro dagramunt zoe pas17

La textura ja és similar a la d'una mousse.

18.
crema torro dagramunt zoe pas18

I el toc final, el rom, que sigui bo.

19.
crema torro dagramunt zoe pas19

Un xorret, no us passeu, sobretot si n'han de menjar criatures.

20.
crema torro dagramunt zoe pas20

Ho torneu a integrar... i ho tasteu.

21.
crema torro dagramunt zoe pas21

Ja ho podem posar en copes o gots de postres.

22.
crema torro dagramunt zoe pas22

Sembla petita però aquesta mida és prou important. Penseu que són ingredients força copiosos.

23.
crema torro dagramunt zoe pas23

Per acabar, ho decorem amb xocolata granet.

24.
crema torro dagramunt zoe pas24

Un polsim per sobre.

25.
crema torro dagramunt zoe pas25

I ho reservem a la nevera fins l'hora de servir-ho.

26.
crema torro dagramunt zoe pas26

Abans de portar-ho a taula, ho decorem amb els carquinyolis i la menta que li donarà un aroma fresc addicional.

27.
crema torro dagramunt zoe pas27

I ho tenim.

28.
crema torro dagramunt zoe pas28

A gaudir.

29.
crema torro dagramunt zoe pas29

Bon profit!