Per fer aquesta recepta he partit d'una proposta de semifred a la qual he incorporat una mica d'emulsionant per donar-li una cremositat addicional, obtenint una mena de mousse però no tan oxigenada. La textura en boca, tot i que ho recorda, és diferent de la mousse i li aporta, també, una certa elegància. Però aquí no acaba la cosa... I si us dic que aquestes postres no porten sucre? Us puc assegurar que la dolçor és total i absoluta i que no es troba a faltar el sucre. Vaja, que ningú ho diria.
La cobertura de xocolata tampoc en porta. Però no he volgut incloure allò de "sense sucre" en el nom de la recepta..., ja que involuntàriament molts podeu pensar que és una recepta exclusiva per a diabètics, per exemple. I no és així. És un recepta per a tothom però, ves per on, amb una gran reducció de calories. Pels ingredients que porta, a més d'un li pot semblar una recepta massa "professional"... O potser no.
Però certament jo us la presento com una recepta domèstica i casolana, ja que tots els ingredients es poden comprar al detall. De tant en tant us aniré mostrant receptes sense sucre o, senzillament, baixes en sucre... Trobo molt interessant això de reduir el consum de sucres, moltes vegades en quantitats innecessàries. En qualsevol cas, podeu fer la mateixa recepta amb sucre, substituint literalment la quantitat d'edulcorant per sucre, o també fer meitat i meitat. Som-hi!
120 g de nata líquida per muntar
75 g de cobertura de xocolata "Dayelet Chocolate Negro-50" o "Dayelet Chocolate Bitter-70"
2 rovells d'ou
5 g d'emulsionant "Emulift"
20 g de clares d'ou o aigua (ho necessita l'emulsionant)
30 g d'edulcorant "Dayelet Semifrios"
cacau en pols
fruites vermelles per decorar
Variants:
Podeu incorporar un rajolí de licor (rom, brandi, licor 43, etc.)
![cremos xocolata pas1 cremos xocolata pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/38/94/cremos-xocolata-pas1.jpeg)
Comencem per desfer la xocolata.
![cremos xocolata pas2 cremos xocolata pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/39/21/cremos-xocolata-pas2.jpeg)
La posem al bany maria.
![cremos xocolata pas3 cremos xocolata pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/39/48/cremos-xocolata-pas3.jpeg)
Mentre, podem anar muntant la nata.
![cremos xocolata pas4 cremos xocolata pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/39/75/cremos-xocolata-pas4.jpeg)
La posem en un recipient per muntar.
![cremos xocolata pas5 cremos xocolata pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/40/02/cremos-xocolata-pas5.jpeg)
![cremos xocolata pas6 cremos xocolata pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/40/29/cremos-xocolata-pas6.jpeg)
Barregem la meitat de l'edulcorant amb la nata. Recordeu que aquest edulcorant substitueix el sucre tant per tant, és a dir, 75 g de sucre, corresponen a 75gr. d'edulcorant. Si voleu, també podeu barrejar-ho i fer meitat i meitat.
![cremos xocolata pas7 cremos xocolata pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/40/56/cremos-xocolata-pas7.jpeg)
Posem les barnilles i a muntar, a marxa ràpida.
![cremos xocolata pas8 cremos xocolata pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/40/83/cremos-xocolata-pas8.jpeg)
Mentrestant, preparem els dos rovells.
![cremos xocolata pas9 cremos xocolata pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/41/10/cremos-xocolata-pas9.jpeg)
Hi incorporem l'altre meitat de l'edulcorant.
![cremos xocolata pas10 cremos xocolata pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/41/37/cremos-xocolata-pas10.jpeg)
Remeneu la cobertura, i comproveu si ja esta desfeta.
![cremos xocolata pas11 cremos xocolata pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/41/64/cremos-xocolata-pas11.jpeg)
Podeu utilitzar motlles de ferro com aquest...
![cremos xocolata pas12 cremos xocolata pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/41/91/cremos-xocolata-pas12.jpeg)
... o triangulars...
![cremos xocolata pas13 cremos xocolata pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/42/18/cremos-xocolata-pas13.jpeg)
... però és important col·locar un paper cuisson o similar a la base, per poder moure-ho després.
![cremos xocolata pas14 cremos xocolata pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/42/45/cremos-xocolata-pas14.jpeg)
Ara hi incorporem els 20g de clares d'ou ja que l'emulsionant necessita més líquid. Podeu incorporar aigua directament, però jo penso que amb clares sempre quedarà més bo... I com que és per a mi... jeje.
![cremos xocolata pas15 cremos xocolata pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/42/75/cremos-xocolata-pas15.jpeg)
Ara hi posarem l'emulsionant. Ja us n'he parlat moltes vegades i us remeto a l'article esmentat a la introducció.
![cremos xocolata pas16 cremos xocolata pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/43/02/cremos-xocolata-pas16.jpeg)
El barregem una mica amb els rovells.
![cremos xocolata pas17 cremos xocolata pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/43/29/cremos-xocolata-pas17.jpeg)
I ara a muntar-ho, a velocitat ben forta...
![cremos xocolata pas18 cremos xocolata pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/43/56/cremos-xocolata-pas18.jpeg)
durant uns 4 minuts de rellotge.
![cremos xocolata pas21 cremos xocolata pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/44/37/cremos-xocolata-pas21.jpeg)
De qualsevol manera, penseu que això ens servirà per la decoració final. Ho reserveu a la nevera.
![cremos xocolata pas22 cremos xocolata pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/44/64/cremos-xocolata-pas22.jpeg)
La resta de cobertura la incorporem als rovells muntats amb l'emulsionant.
![cremos xocolata pas23 cremos xocolata pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/44/91/cremos-xocolata-pas23.jpeg)
I aneu remenant...
![cremos xocolata pas24 cremos xocolata pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/45/18/cremos-xocolata-pas24.jpeg)
Poc a poc... quins colors, eh?
![cremos xocolata pas25 cremos xocolata pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/45/48/cremos-xocolata-pas25.jpeg)
Fins que quedi uniforme.
![cremos xocolata pas26 cremos xocolata pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/45/75/cremos-xocolata-pas26.jpeg)
Finalment, incorporem la nata muntada.
![cremos xocolata pas27 cremos xocolata pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/46/02/cremos-xocolata-pas27.jpeg)
Ho barregem amb una mica més de cura... Per no abaixar la nata.
![cremos xocolata pas28 cremos xocolata pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/46/29/cremos-xocolata-pas28.jpeg)
I ja podem omplir els motlles.
![cremos xocolata pas29 cremos xocolata pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/46/56/cremos-xocolata-pas29.jpeg)
Podeu omplir copes, directament, també.
![cremos xocolata pas30 cremos xocolata pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/46/83/cremos-xocolata-pas30.jpeg)
O els motlles. És probable que surti una mica per sota... Però quan estigui travat tindrà més consistència.
![cremos xocolata pas31 cremos xocolata pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/47/10/cremos-xocolata-pas31.jpeg)
No ompliu els motlles fins a dalt de tot, ja que pot ser massa quantitat.
![cremos xocolata pas32 cremos xocolata pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/47/76/cremos-xocolata-pas32.jpeg)
Perfecte. Ara ho deixem reposar a la nevera un mínim de dues hores.
![cremos xocolata pas33 cremos xocolata pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/48/03/cremos-xocolata-pas33.jpeg)
Jo acostumo a tenir fruits vermells al congelador, ja que no sempre en trobo al mercat. Home... La veritat, no és la millor de les idees, ja que perden molta aigua i descoloreixen... Però en un moment donat poden servir perfectament per decorar.
![cremos xocolata pas34 cremos xocolata pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/48/33/cremos-xocolata-pas34.jpeg)
Quan la nostra mousse ja estigui més reposada, la podrem servir. Utilitzaré un colador per a ruixar-ho tot amb cacau en pols.
![cremos xocolata pas35 cremos xocolata pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/48/60/cremos-xocolata-pas35.jpeg)
Molt bé.
![cremos xocolata pas36 cremos xocolata pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/48/87/cremos-xocolata-pas36.jpeg)
Podeu fer la meitat també.
![cremos xocolata pas37 cremos xocolata pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/49/14/cremos-xocolata-pas37.jpeg)
I amb molta cura, de forma ràpida i decidida, heu de desemmotllar-los i servir-los en un plat. Pareu atenció perquè estem manegant una textura molt delicada. Si ho feu bé us quedarà genial.
![cremos xocolata pas38 cremos xocolata pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/49/41/cremos-xocolata-pas38.jpeg)
Ara és qüestió de servir-ho amb una decoració minimalista i unes virutes de xocolata que teníem a la nevera.
![cremos xocolata pas39 cremos xocolata pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/49/68/cremos-xocolata-pas39.jpeg)
Ho tastem o què?
![cremos xocolata pas40 cremos xocolata pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/49/95/cremos-xocolata-pas40.jpeg)
Fixeu-vos en la cremositat de la textura... Ummm!
![cremos xocolata pas41 cremos xocolata pas41](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/50/22/cremos-xocolata-pas41.jpeg)
Ara servim un de rodó.
![cremos xocolata pas42 cremos xocolata pas42](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/50/49/cremos-xocolata-pas42.jpeg)
Xulo, eh? I no us enganyo: extraordinàriament bo de gust... Molt fi. Acompanyeu-lo d'un bon cava ben fresquet.
![cremos xocolata pas43 cremos xocolata pas43](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/84/50/76/cremos-xocolata-pas43.jpeg)
Bon profit!