Per fer aquesta recepta he partit d'una proposta de semifred a la qual he incorporat una mica d'emulsionant per donar-li una cremositat addicional, obtenint una mena de mousse però no tan oxigenada. La textura en boca, tot i que ho recorda, és diferent de la mousse i li aporta, també, una certa elegància. Però aquí no acaba la cosa... I si us dic que aquestes postres no porten sucre? Us puc assegurar que la dolçor és total i absoluta i que no es troba a faltar el sucre. Vaja, que ningú ho diria.

La cobertura de xocolata tampoc en porta. Però no he volgut incloure allò de "sense sucre" en el nom de la recepta..., ja que involuntàriament molts podeu pensar que és una recepta exclusiva per a diabètics, per exemple. I no és així. És un recepta per a tothom però, ves per on, amb una gran reducció de calories. Pels ingredients que porta, a més d'un li pot semblar una recepta massa "professional"... O potser no.

Però certament jo us la presento com una recepta domèstica i casolana, ja que tots els ingredients es poden comprar al detall. De tant en tant us aniré mostrant receptes sense sucre o, senzillament, baixes en sucre... Trobo molt interessant això de reduir el consum de sucres, moltes vegades en quantitats innecessàries. En qualsevol cas, podeu fer la mateixa recepta amb sucre, substituint literalment la quantitat d'edulcorant per sucre, o també fer meitat i meitat. Som-hi!

Ingredients

120 g de nata líquida per muntar

75 g de  cobertura de xocolata "Dayelet Chocolate Negro-50" o "Dayelet Chocolate Bitter-70"

2 rovells d'ou

5 g d'emulsionant "Emulift"

20 g de clares d'ou o aigua (ho necessita l'emulsionant)

30 g d'edulcorant "Dayelet Semifrios"

cacau en pols

fruites vermelles per decorar

Variants:

Podeu incorporar un rajolí de licor (rom, brandi, licor 43, etc.)

Preparació
1.

Comencem per desfer la xocolata.

2.

La posem al bany maria.

3.

Mentre, podem anar muntant la nata.

4.

La posem en un recipient per muntar.

5.
6.

Barregem la meitat de l'edulcorant amb la nata. Recordeu que aquest edulcorant substitueix el sucre tant per tant, és a dir, 75 g de sucre, corresponen a 75gr. d'edulcorant. Si voleu, també podeu barrejar-ho i fer meitat i meitat.

7.

Posem les barnilles i a muntar, a marxa ràpida.

8.

Mentrestant, preparem els dos rovells.

9.

Hi incorporem l'altre meitat de l'edulcorant.

10.

Remeneu la cobertura, i comproveu si ja esta desfeta.

11.

Podeu utilitzar motlles de ferro com aquest...

12.

... o triangulars...

13.

... però és important col·locar un paper cuisson o similar a la base, per poder moure-ho després.

14.

Ara hi incorporem els 20g de clares d'ou ja que l'emulsionant necessita més líquid. Podeu incorporar aigua directament, però jo penso que amb clares sempre quedarà més bo... I com que és per a mi... jeje.

15.

Ara hi posarem l'emulsionant. Ja us n'he parlat moltes vegades i us remeto a l'article esmentat a la introducció. 

16.

El barregem una mica amb els rovells.

17.

I ara a muntar-ho, a velocitat ben forta...

18.

durant uns 4 minuts de rellotge.

19.

De qualsevol manera, penseu que això ens servirà per la decoració final. Ho reserveu a la nevera.

20.

La resta de cobertura la incorporem als rovells muntats amb l'emulsionant.

21.

I aneu remenant...

22.

Poc a poc... quins colors, eh?

23.

Fins que quedi uniforme.

24.

Finalment, incorporem la nata muntada.

25.

Ho barregem amb una mica més de cura... Per no abaixar la nata.

26.

I ja podem omplir els motlles.

27.

Podeu omplir copes, directament, també.

28.

O els motlles. És probable que surti una mica per sota... Però quan estigui travat tindrà més consistència.

29.

No ompliu els motlles fins a dalt de tot, ja que pot ser massa quantitat.

30.

Perfecte. Ara ho deixem reposar a la nevera un mínim de dues hores.

31.

Jo acostumo a tenir fruits vermells al congelador, ja que no sempre en trobo al mercat. Home... La veritat, no és la millor de les idees, ja que perden molta aigua i descoloreixen... Però en un moment donat poden servir perfectament per decorar.

32.

Quan la nostra mousse ja estigui més reposada, la podrem servir. Utilitzaré un colador per a ruixar-ho tot amb cacau en pols.

33.

Molt bé.

34.

Podeu fer la meitat també.

35.

I amb molta cura, de forma ràpida i decidida, heu de desemmotllar-los i servir-los en un plat. Pareu atenció perquè estem manegant una textura molt delicada. Si ho feu bé us quedarà genial.

36.

Ara és qüestió de servir-ho amb una decoració minimalista i unes virutes de xocolata que teníem a la nevera.

37.

Ho tastem o què?

38.

Fixeu-vos en la cremositat de la textura... Ummm!

39.

Ara servim un de rodó.

40.

Xulo, eh? I no us enganyo: extraordinàriament bo de gust... Molt fi. Acompanyeu-lo d'un bon cava ben fresquet.

41.

Bon profit!