No podia passar per alt la recepta d'un berenar, no massa comú al nostre país, és cert, però si a la resta d'Europa. Si viatgeu arreu d'Europa us adonareu que les"creps" són tota una tradició... i també és cert que cada cop tenen més bona acollida a casa nostra. 

La massa bàsica per creps és molt fàcil i ràpida de preparar, però ja sabeu que aquesta massa necessita un temps de repòs. Les creps són una preparació molt versàtil i un bon recurs per a elaborar un plat principal o unes bones postres, siguin dolces salades, amb infinites possibilitats de farciments i acompanyaments. En aquesta ocasió faré unes creps clàssiques de Nutella i uns altres amb mel... amb els que us presentaré un berenar de luxe per a les vostres criatures (i no tan criatures).

Ingredients

250ml. de llet

85gr. de farina fluixa

1 ou batut

mitja culleradeta de llevat en pols

polsim de sal  

1/2 tap d'aroma de vainilla

mantega 

Variants:

- Es pot afegir licor a la massa

- Es pot afegir mantega a la massa  

- Es poden afegir aromes (vainilla, canyella, llimona, etc.)

Preparació
1.
creps crespeths pas1

Preparem els ingredients i els elements necessaris.

2.
creps crespeths pas2

Pesem la farina amb el llevat en pols i sal junts.

3.
creps crespeths pas3

Normalment utilitzo el llevat en pols Royal, però en aquesta ocasió he volgut provar la Vahiné, i funcionen igual si fa o no fa.

4.
creps crespeths pas4

Batim una mica els ous dins un bol de vidre.

5.
creps crespeths pas5

Afegiu-hi la farina amb el llevat i la sal i remeneu-ho tot plegat.

6.
creps crespeths pas6
7.
creps crespeths pas7

Amb un tap en tindrem prou.

8.
creps crespeths pas8

I ara, important, per a no generar grumolls, heu d'anar afegint la llet poc a poc i remenant.

9.
creps crespeths pas9

Fins que us quedi una pasta fina.

10.
creps crespeths pas10
11.
creps crespeths pas11

Batiu-ho bé, enèrgicament, ja que és important oxigenar la barreja.

12.
creps crespeths pas12

Ara heu de deixar reposar la massa uns 30 minuts. I per què?... doncs perquè aconseguirem una barreja més homogènia i densa, ja que les proteïnes i el midó de la farina absorbiran el líquid i les bombolles d'aire desapareixeran. Cada partícula de farina s'hidratarà de la mateixa manera i això afavorirà l'uniformitat de la breu cocció que té el crep.

13.
creps crespeths pas13

Mentre passa aquest temps, prepararem la nostra "crepera". Jo en tinc una molt bona.

14.
creps crespeths pas14

Però, en el seu defecte, una paella ben gran, del diàmetre d'una mà també servirà.

15.
creps crespeths pas15

Preparem també una mica de mantega per untar la paella.

16.
creps crespeths pas16

I preparem la Nutella.

17.
creps crespeths pas17

Treballeu-la una mica per donar-li elasticitat. Com podeu veure, jo gastaré unes mostres de regal.

18.
creps crespeths pas18

Desfem la mantega i embrutem bé tota la superfície de la paella.

19.
creps crespeths pas19

Ja han passat els 30 minuts... i han desaparegut les bombolles. El cos de la nostra massa és més homogeni.

20.
creps crespeths pas20

Penseu que la primera crep que feu sempre és per llençar. No us quedarà mai bé. És una qüestió de calor i de preparació de la superfície.

21.
creps crespeths pas21

Es pot menjar, però jo la llenço ja que no és massa presentable. Passa una cosa similar amb les planxes de pa de pessic. Fins que no li trobem el punt al forn no surten com volem.

 
22.
creps crespeths pas22

Ara si, fem la primera crep bona, i començarem amb un farciment de mel.

23.
creps crespeths pas23

Només heu de farcir una meitat.

24.
creps crespeths pas24

Amb l'ajut d'un forquilla mateix, comproveu si està cuita per sota.

25.
creps crespeths pas25

Quan ho sigui, la tanqueu formant una mitja lluna. Si us heu fixat, no l'he cuit per les dues bandes, per una ha estat suficient. Això depèn que com us agradin. Les de Nutella les farem per totes dues bandes.

26.
creps crespeths pas26

Finalment, les torneu a doblar formant un triangle i ja la podeu emplatar... sempre que tingui el coloret que més us agradi.

27.
creps crespeths pas27

Quina pinta, eh?... podeu tirar un polsim de sucre llustre per sobre.

28.
creps crespeths pas28

Ara en fem les de Nutella. Per les dues bandes. Es poden girar amb els dits (ràpidament per no cremar-vos). A continuació, escampem una mica de Nutella. Tampoc cal abusar, eh?

29.
creps crespeths pas29

La pleguem...

30.
creps crespeths pas30

La tornem a plegar...

31.
creps crespeths pas31

I ja la podem servir...

32.
creps crespeths pas32

Què bona, eh?... es pot acompanyar amb una mica de nata, crema, maduixes, sucre líquid, etc... mil coses.

33.
creps crespeths pas33

Si li voleu donar un toc una mica més sofisticat podeu tirar un polsim de llustre per sobre...

34.
creps crespeths pas34

... ben escampat...

35.
creps crespeths pas35

... i amb un soplet de cuina cremem el sucre llustre...

36.
creps crespeths pas36

I a gaudir... que són dos dies. Bon Profit!