Si vols elaborar plats ben sorprenents i espectaculars a la cuina, no cal que siguis un cuiner expert. La crep, una recepta francesa que ha guanyat una gran popularitat, és una mostra d’això. Aprèn a fer creps a casa seguint només 3 passos ben senzills. Només caldrà que reunim tots els ingredients i que aconseguim una crepera econòmica o una paella que sigui antiadherent.
250 mil·lilitres de llet
150 grams de farina
2 ous
1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
1 cullerada de sucre
1 pessic de sal
Oli d’oliva verge extra que servirà per a engreixar la paella
1 cullerada de brandi, opcional
Primer de tot, cal que col·loquem els ingredients a l’interior d’un recipient i que els batem a consciència fins que aconseguim una barreja que no tingui grumolls i que tingui una textura ben cremosa. En cas que hagi quedat molt espessa, s’hi pot afegir un rajolí de llet. Tot i que ja podrem fer servir aquesta barreja, també hi ha la possibilitat de deixar-la que reposi durant una hora a la nevera.
El pas número dos es basa a engreixar la paella antiadherent amb una cullerada d’oli d’oliva verge extra. Ara bé, no caldrà engreixar la crepera si en tenim una. De seguida que la paella estigui calenta, hi afegirem una part de la massa que hem preparat prèviament, un cullerot, movent-la de tal manera que quedi uniforme. Li haurem de donar la volta en el moment en què se'n comencin a daurar les vores.
Quan les crepes s’elaboren a casa, sovint es rebutja la primera perquè té molt de greix i no sol quedar gaire bé. Els cops posteriors, no caldrà que afegim més oli a la paella: la crep es farà ben de pressa.
Per tal de conservar l’escalfor de les creps mentre les elaborem, haurem de col·locar aigua en un cassó i escalfar-la a foc baix. Al damunt, hi posarem un plat amb un paper d’alumini, on apilarem les creps que ja estiguin fetes. No s’enganxen, i, per tant, no et donaran gaires problemes.
Creps de poma i canyella
Agafa 3 pomes que siguin àcides i talla-les a daus. Tira-les a la paella, i afegeix-hi una cullerada de sucre i una de mantega. Quan la poma hagi adquirit un color daurat, retira-la de la paella, fes-la servir per farcir la crep i llença-hi un polsim de canyella pel damunt. Assaboreix-la i gaudeix-ne.
Cintes de creps al pesto
Aquesta idea de recepta és deliciosa, i ben singular. Caldrà tallar a tires la crep, i cuinar salsa pesto en una paella. Quan la salsa estigui ben calenta, l’abocarem en un plat juntament amb les creps i hi afegirem uns quants tomàquets xerri.
Creps de Nutella
Es tracta d’una de les receptes més populars del planeta, i que resulta molt senzilla de preparar. Només cal que dobleguem la crep i que hi escampem per damunt la Nutella. A banda, en comptes de la Nutella podem fer servir la xocolata que sigui i no ens caldrà res més per xalar d’unes postres delicioses i perfectes per a qualsevol àpat.