Avui us portem una recepta apta per a tota la família, ideal per cuinar amb els més petits de la casa. Els ingredients són força bàsics. Si teniu farina, amb poca quantitat podeu fer 5-6 creps grans, unes dolces i unes altres salades, com he aprofitat jo per fer.
Jo he optat per mostrar-vos les clàssiques de pernil i formatge, però les possibilitats són infinites oi que sí? Serà el millor berenar de la setmana! Som-hi!
130 g de farina de rebosteria
10 g de sucre
16 g de mantega fosa
330 ml de llet
2 g de sal
2 ous
pernil cuit
formatge per fondre
Variants:
Aquesta massa us servirà per fer creps dolces i salades. Si només les feu salades, podeu afegir a la massa orenga, pebre vermell o altres espècies. Si només són dolces, vainilla, licor i altres aromes.
Podeu fer servir qualsevol classe de formatge per fondre
![creps pernil formatge pas1 creps pernil formatge pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/27/64/creps-pernil-formatge-pas1.jpeg)
Prepareu tots els ingredients.
![creps pernil formatge pas2 creps pernil formatge pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/27/91/creps-pernil-formatge-pas2.jpeg)
Primer de tot trenqueu els ous. Ja sabeu, vigileu molt les closques, que és per on podem tenir problemes.
![creps pernil formatge pas3 creps pernil formatge pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/28/18/creps-pernil-formatge-pas3.jpeg)
Ara incorporeu el sucre i la sal.
![creps pernil formatge pas4 creps pernil formatge pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/28/45/creps-pernil-formatge-pas4.jpeg)
Remeneu-ho una mica.
![creps pernil formatge pas5 creps pernil formatge pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/28/72/creps-pernil-formatge-pas5.jpeg)
Ara, incorporeu la mantega ben fosa (més que jo).
![creps pernil formatge pas6 creps pernil formatge pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/28/99/creps-pernil-formatge-pas6.jpeg)
En paral·lel, peseu i tamiseu la farina.
![creps pernil formatge pas7 creps pernil formatge pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/29/26/creps-pernil-formatge-pas7.jpeg)
Incorporeu-la als ous amb sucre i ho remeneu.
![creps pernil formatge pas8 creps pernil formatge pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/29/53/creps-pernil-formatge-pas8.jpeg)
Seguidament, afegiu-hi un raig de llet, però no tota. Així evitareu que se us talli la barreja.
![creps pernil formatge pas9 creps pernil formatge pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/29/80/creps-pernil-formatge-pas9.jpeg)
Integreu bé la llet a la barreja.
![creps pernil formatge pas10 creps pernil formatge pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/30/07/creps-pernil-formatge-pas10.jpeg)
Ara si, ja podeu posar tota la llet de cop.
![creps pernil formatge pas11 creps pernil formatge pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/30/34/creps-pernil-formatge-pas11.jpeg)
Ho barregeu de nou.
![creps pernil formatge pas12 creps pernil formatge pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/30/61/creps-pernil-formatge-pas12.jpeg)
Us ha de quedar amb textura força líquida. Tapeu el bol amb film i deixeu-lo reposar a la nevera durant 20-30 minuts.
![creps pernil formatge pas13 creps pernil formatge pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/30/88/creps-pernil-formatge-pas13.jpeg)
Mentre es refreda, prepareu la paella o, si en teniu com jo, la crepera. Aquest artilugi de fusta va realment molt bé per estendre la massa sobre la crepera, però també ho podeu fer amb una paletina.
![creps pernil formatge pas14 creps pernil formatge pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/31/15/creps-pernil-formatge-pas14.jpeg)
Pinteu lleugerament la crepera amb mantega per evitar que se us enganxin els creps. Això ho heu de fer abans de fer cada crep. A més, us aportarà un agradable aroma i sabor.
![creps pernil formatge pas15 creps pernil formatge pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/31/42/creps-pernil-formatge-pas15.jpeg)
Quan la crepera sigui calenta (no extremadament), aboqueu un cullerot de massa (o dos segons la quantitat que us permeti l'estri).
![creps pernil formatge pas16 creps pernil formatge pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/31/69/creps-pernil-formatge-pas16.jpeg)
Ràpidament, escampeu aquesta barreja per tota la crepera.
![creps pernil formatge pas17 creps pernil formatge pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/31/96/creps-pernil-formatge-pas17.jpeg)
Procureu repartir-la bé, fins que noteu que ja no queda cap part líquida.
![creps pernil formatge pas18 creps pernil formatge pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/32/23/creps-pernil-formatge-pas18.jpeg)
Amb un minut i mig teniu la crep feta. Per tant, heu de ser ràpids alhora d'aplicar el farciment. Si cal, abaixeu una mica el foc. Poseu un parell de talls de pernil cuit.
![creps pernil formatge pas19 creps pernil formatge pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/32/50/creps-pernil-formatge-pas19.jpeg)
Ara, una bona quantitat de formatge, en aquest cas, mozzarella.
![creps pernil formatge pas20 creps pernil formatge pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/32/77/creps-pernil-formatge-pas20.jpeg)
Plegueu la crep i espereu uns instants per deixar fondre el formatge.
![creps pernil formatge pas21 creps pernil formatge pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/33/04/creps-pernil-formatge-pas21.jpeg)
Com que ja és ben cuita, torneu a plegar-la.
![creps pernil formatge pas22 creps pernil formatge pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/33/31/creps-pernil-formatge-pas22.jpeg)
I ja la podeu servir, ben calentona!
![creps pernil formatge pas23 creps pernil formatge pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/33/58/creps-pernil-formatge-pas23.jpeg)
A gaudir!
![creps pernil formatge pas24 creps pernil formatge pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/33/85/creps-pernil-formatge-pas24.jpeg)
Evidentment, quan et poses a fer creps, sempre hi ha algú que demana una de crema de cacau. Doncs som-hi!
![creps pernil formatge pas25 creps pernil formatge pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/34/12/creps-pernil-formatge-pas25.jpeg)
Aquesta, obviament, queda més prima, però és un autèntic vici! Bon profit!