Avui us portem una recepta apta per a tota la família, ideal per cuinar amb els més petits de la casa. Els ingredients són força bàsics. Si teniu farina, amb poca quantitat podeu fer 5-6 creps grans, unes dolces i unes altres salades, com he aprofitat jo per fer.
Jo he optat per mostrar-vos les clàssiques de pernil i formatge, però les possibilitats són infinites oi que sí? Serà el millor berenar de la setmana! Som-hi!
130 g de farina de rebosteria
10 g de sucre
16 g de mantega fosa
330 ml de llet
2 g de sal
2 ous
pernil cuit
formatge per fondre
Variants:
Aquesta massa us servirà per fer creps dolces i salades. Si només les feu salades, podeu afegir a la massa orenga, pebre vermell o altres espècies. Si només són dolces, vainilla, licor i altres aromes.
Podeu fer servir qualsevol classe de formatge per fondre
Prepareu tots els ingredients.
Primer de tot trenqueu els ous. Ja sabeu, vigileu molt les closques, que és per on podem tenir problemes.
Ara incorporeu el sucre i la sal.
Remeneu-ho una mica.
Ara, incorporeu la mantega ben fosa (més que jo).
En paral·lel, peseu i tamiseu la farina.
Incorporeu-la als ous amb sucre i ho remeneu.
Seguidament, afegiu-hi un raig de llet, però no tota. Així evitareu que se us talli la barreja.
Integreu bé la llet a la barreja.
Ara si, ja podeu posar tota la llet de cop.
Ho barregeu de nou.
Us ha de quedar amb textura força líquida. Tapeu el bol amb film i deixeu-lo reposar a la nevera durant 20-30 minuts.
Mentre es refreda, prepareu la paella o, si en teniu com jo, la crepera. Aquest artilugi de fusta va realment molt bé per estendre la massa sobre la crepera, però també ho podeu fer amb una paletina.
Pinteu lleugerament la crepera amb mantega per evitar que se us enganxin els creps. Això ho heu de fer abans de fer cada crep. A més, us aportarà un agradable aroma i sabor.
Quan la crepera sigui calenta (no extremadament), aboqueu un cullerot de massa (o dos segons la quantitat que us permeti l'estri).
Ràpidament, escampeu aquesta barreja per tota la crepera.
Procureu repartir-la bé, fins que noteu que ja no queda cap part líquida.
Amb un minut i mig teniu la crep feta. Per tant, heu de ser ràpids alhora d'aplicar el farciment. Si cal, abaixeu una mica el foc. Poseu un parell de talls de pernil cuit.
Ara, una bona quantitat de formatge, en aquest cas, mozzarella.
Plegueu la crep i espereu uns instants per deixar fondre el formatge.
Com que ja és ben cuita, torneu a plegar-la.
I ja la podeu servir, ben calentona!
A gaudir!
Evidentment, quan et poses a fer creps, sempre hi ha algú que demana una de crema de cacau. Doncs som-hi!
Aquesta, obviament, queda més prima, però és un autèntic vici! Bon profit!