Durant les festes de Nadal generem força menjar sobrant que s'ha d'aprofitar, i ja no per allò de no llençar menjar, si no per què acostuma a ser menjar elaborat, bo i sovint de qualitat. En aquesta ocasió, i aprofitant un pollastre rostit amb prunes sobrant del Nadal us presento unes crestes cuites al forn que podreu congelar i menjar més endavant, quan hagi passat el temps necessari per poder cremar tots els greixos del Nadal i, per descomptat, ens torni a venir de gust aquell sabor.
Les crestes, com ja sabeu, es poden fregir, però com el farciment ja conté força greixos és més recomanable fer-les al forn que, a més a més i pel meu gust, queden més bones i s'aguanten millor. De fet, la feina més punyetera d'aquesta mena de plats d'aprofitament és separar la part comestible de la no comestible (ossos, pells, pinyols, etc.). La resta és un pim-pam. Fàcil, no?
Massa de crestes
Sobrant del pollastre rostit amb prunes
1 ou batut
Variants:
Si noteu el farciment una mica eixut, podeu afegir-hi una mica de beixamel o brou.
![crestes pollastre rostit prunes pas1 crestes pollastre rostit prunes pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/51/95/69/crestes-pollastre-rostit-prunes-pas1.jpeg)
Per Nadal ens vam fotre un bon rostit.
![crestes pollastre rostit prunes pas2 crestes pollastre rostit prunes pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/51/95/96/crestes-pollastre-rostit-prunes-pas2.jpeg)
Però sempre en sobra una mica.
![crestes pollastre rostit prunes pas3 crestes pollastre rostit prunes pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/51/96/23/crestes-pollastre-rostit-prunes-pas3.jpeg)
Com us deia, el primer que haurem de fer és triar el sobrant i separar la carn dels óssos, de la pell, dels pinyols de les prunes, etc. Res millor que utilitzar el sentit del tacte. Talleu amb unes tisores si cal. Finalment, barregeu-ho bé a fi i efecte de repartir les prunes i els pinyols.
![crestes pollastre rostit prunes pas4 crestes pollastre rostit prunes pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/51/96/50/crestes-pollastre-rostit-prunes-pas4.jpeg)
Com ja sabeu, serà qüestió de farcir cada cresta amb una cullerada de farciment.
![crestes pollastre rostit prunes pas5 crestes pollastre rostit prunes pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/51/96/77/crestes-pollastre-rostit-prunes-pas5.jpeg)
La tanquem i...
![crestes pollastre rostit prunes pas6 crestes pollastre rostit prunes pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/51/97/04/crestes-pollastre-rostit-prunes-pas6.jpeg)
... amb una forquilla segellem aquesta unió.
![crestes pollastre rostit prunes pas7 crestes pollastre rostit prunes pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/51/97/49/crestes-pollastre-rostit-prunes-pas7.jpeg)
Pinteu-les amb ou batut i enforneu-les uns 15 minuts a 190-200 graus.
![crestes pollastre rostit prunes pas8 crestes pollastre rostit prunes pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/51/98/12/crestes-pollastre-rostit-prunes-pas8.jpeg)
Es poden menjar fredes o calentes.
![crestes pollastre rostit prunes pas9 crestes pollastre rostit prunes pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/51/98/39/crestes-pollastre-rostit-prunes-pas9.jpeg)
I ben bones que estan!
![crestes pollastre rostit prunes pas10 crestes pollastre rostit prunes pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/51/98/87/crestes-pollastre-rostit-prunes-pas10.jpeg)
Bon profit!