La carn d’aquest ocell és considerada una de les carns més sanes que hi ha, ja que es caracteritza per tenir un baix contingut en greix i colesterol, i per això, és un aliment ideal per consumir i mantenir un bon estat físic i nutricional. La carn de gall dindi té un alt contingut en aigua, el que fa que sigui un aliment que aporta poques calories. Té dos tipus de carn, vermella a les seves extremitats inferiors, cuixes i pernils, i blanca al seu pit i les ales. La major part del greix es troba sota la pell, per tant, es pot retirar fàcilment. La baixa quantitat de colesterol en facilita la digestibilitat, sent un aliment lleuger amb un important valor proteic i amb un alt contingut d’aminoàcids essencials que l’organisme necessita.
Avui, us ensenyem com cuinar-lo al forn amb herbes, com sempre, pas a pas. Som-hi!
4 cuixes de gall dindi
1 copa de brandi
1 copa de vi
1 got d'aigua
1 ceba a trossos
8 patates
1 cabeça d'alls
herbes aromàtiques (romaní, farigola, llorer, etc..)
pebre negre
oli d'oliva
sal
Variants:
Hi podeu afegir tomàquets i/o pastanaga, o bolets
Es pot utilitzar vi ranci
![cuixa gall dindi al forn pas1 cuixa gall dindi al forn pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/42/10/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas1.jpeg)
Prepareu la verdura.
![cuixa gall dindi al forn pas2 cuixa gall dindi al forn pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/42/64/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas2.jpeg)
I les cuixes de gall dindi.
![cuixa gall dindi al forn pas3 cuixa gall dindi al forn pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/42/91/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas3.jpeg)
Saleu i empebreu les cuixes.
![cuixa gall dindi al forn pas4 cuixa gall dindi al forn pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/43/18/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas4.jpeg)
Col·loqueu la ceba tallada a trossos a la base de la safata de forn, amb un raig d'oli d'oliva.
![cuixa gall dindi al forn pas5 cuixa gall dindi al forn pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/43/45/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas5.jpeg)
A sobre, col·loqueu-hi les patates pelades i tallades a llesques d'un centímetre aprox. Saleu-ho i empebreu-ho, i tireu una mica més d'oli.
![cuixa gall dindi al forn pas6 cuixa gall dindi al forn pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/44/11/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas6.jpeg)
A sobre, poseu-hi les cuixes de gall dindi.
![cuixa gall dindi al forn pas7 cuixa gall dindi al forn pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/44/38/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas7.jpeg)
Tireu fulles de romaní per sobre.
![cuixa gall dindi al forn pas8 cuixa gall dindi al forn pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/44/65/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas8.jpeg)
I fulles de farigola també.
![cuixa gall dindi al forn pas9 cuixa gall dindi al forn pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/45/04/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas9.jpeg)
Partiu unes fulles de llorer i les repartiu per la safata.
![cuixa gall dindi al forn pas10 cuixa gall dindi al forn pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/45/31/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas10.jpeg)
Talleu tots els grans d'all per la meitat, amb pell i tot.
![cuixa gall dindi al forn pas11 cuixa gall dindi al forn pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/45/58/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas11.jpeg)
El repartiu i ho regueu de nou amb oli d'oliva.
![cuixa gall dindi al forn pas12 cuixa gall dindi al forn pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/45/85/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas12.jpeg)
Preescalfeu el forn a uns 190 graus.
![cuixa gall dindi al forn pas13 cuixa gall dindi al forn pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/46/12/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas13.jpeg)
Poseu-ho a coure durant uns 15 minuts, inicialment.
![cuixa gall dindi al forn pas14 cuixa gall dindi al forn pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/46/39/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas14.jpeg)
Passat aquest temps, afegiu-hi el vi i el brandi, i ho deixeu coure uns 30 minuts més.
![cuixa gall dindi al forn pas15 cuixa gall dindi al forn pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/46/69/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas15.jpeg)
Passat aquest temps, doneu-li la volta a les cuixes.
![cuixa gall dindi al forn pas16 cuixa gall dindi al forn pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/47/35/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas16.jpeg)
I afegiu-hi l'aigua. Ara, ho deixeu coure una hora més aproximadament, donant-li la volta de tant en tant i ruixant les cuixes amb el suc.
![cuixa gall dindi al forn pas17 cuixa gall dindi al forn pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/47/62/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas17.jpeg)
Un cop daurades i ben cuites, ja les podreu servir.
![cuixa gall dindi al forn pas18 cuixa gall dindi al forn pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/48/01/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas18.jpeg)
Ben calentes i cap a taula.
![cuixa gall dindi al forn pas19 cuixa gall dindi al forn pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/48/28/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas19.jpeg)
Emplateu una cuixa amb patates, ceba i suquet.
![cuixa gall dindi al forn pas20 cuixa gall dindi al forn pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/52/48/55/cuixa-gall-dindi-al-forn-pas20.jpeg)
Bon profit!