La carn d’aquest ocell és considerada una de les carns més sanes que hi ha, ja que es caracteritza per tenir un baix contingut en greix i colesterol, i per això, és un aliment ideal per consumir i mantenir un bon estat físic i nutricional. La carn de gall dindi té un alt contingut en aigua, el que fa que sigui un aliment que aporta poques calories. Té dos tipus de carn, vermella a les seves extremitats inferiors, cuixes i pernils, i blanca al seu pit i les ales. La major part del greix es troba sota la pell, per tant, es pot retirar fàcilment. La baixa quantitat de colesterol en facilita la digestibilitat, sent un aliment lleuger amb un important valor proteic i amb un alt contingut d’aminoàcids essencials que l’organisme necessita.

Avui, us ensenyem com cuinar-lo al forn amb herbes, com sempre, pas a pas. Som-hi!

Ingredients

4 cuixes de gall dindi

1 copa de brandi

1 copa de vi

1 got d'aigua

1 ceba a trossos

8 patates

1 cabeça d'alls

herbes aromàtiques (romaní, farigola, llorer, etc..)

pebre negre

oli d'oliva

sal

 

Variants:

Hi podeu afegir tomàquets i/o pastanaga, o bolets

Es pot utilitzar vi ranci

Preparació
1.

Prepareu la verdura.

2.

I les cuixes de gall dindi.

3.

Saleu i empebreu les cuixes.

4.

Col·loqueu la ceba tallada a trossos a la base de la safata de forn, amb un raig d'oli d'oliva.

5.

A sobre, col·loqueu-hi les patates pelades i tallades a llesques d'un centímetre aprox. Saleu-ho i empebreu-ho, i tireu una mica més d'oli.

6.

A sobre, poseu-hi les cuixes de gall dindi.

7.

Tireu fulles de romaní per sobre.

8.

I fulles de farigola també.

9.

Partiu unes fulles de llorer i les repartiu per la safata.

10.

Talleu tots els grans d'all per la meitat, amb pell i tot.

11.

El repartiu i ho regueu de nou amb oli d'oliva.

12.

Preescalfeu el forn a uns 190 graus.

13.

Poseu-ho a coure durant uns 15 minuts, inicialment.

14.

Passat aquest temps, afegiu-hi el vi i el brandi, i ho deixeu coure uns 30 minuts més.

15.

Passat aquest temps, doneu-li la volta a les cuixes.

16.

I afegiu-hi l'aigua. Ara, ho deixeu coure una hora més aproximadament, donant-li la volta de tant en tant i ruixant les cuixes amb el suc.

17.

Un cop daurades i ben cuites, ja les podreu servir.

18.

Ben calentes i cap a taula.

19.

Emplateu una cuixa amb patates, ceba i suquet.

20.

Bon profit!