Nova recepta de pollastre al forn, aquest cop, amb una salseta particular que incorpora vermut negre. El vermut li donarà un aroma molt interessant al pollastre i ajudarà, també, a que quedi tendra la carn. Heu de calcular entre dues i tres cuixetes de pollastre i mitja patata per persona.

Per la resta, és bufar i fer ampolles. D'aquelles receptes que podeu fer amb els vostres fills, que ja convé que s'impliquin a la cuina de tant en tant. Que vagi de gust!

 

Ingredients

12 cuixetes de pollastre 

2 tomàquets madurs

3 patates tallades a rodanxes

2 cebes

1 got de vermut negre

1 cabeça d'alls

oli d'oliva

pebre vermell

pebre negre

sal

 

Variants:

Hi podeu afegir tot tipus d'herbes aromàtiques (farigola, romaní, sajolida, timó, etc)

Preparació
1.

Poseu una bona quantitat d'oli d'oliva en un plat o bol.

2.

Tireu sal.

3.

També pebre negre.

4.

I una cullerada de pebre vermell. Si us agraden picants, poseu-ne mitat del dolç i meitat picant. Si voleu, en aquest punt podeu afegir-hi herbes aromàtiques.

5.

Remeneu-ho bé fins que s'integrin tots els elements.

6.

Ara, submergiu les cuixetes de pollastre en aquest oli i reserveu-les.

7.

Que quedin ben impregnades. Deixeu que reposin almenys una hora en aquest adob.

8.

Mentrestant, peleu les patates.

9.

Talleu-les a rodanxes.

10.

Escampeu una mica d'aquest oli que heu preparat sobre una safata de forn.

11.

Repartiu les rodanxes de patata per la safata, fent un llit per al pollastre.

12.

Poseu-hi una mica més d'oli per sobre de les patates.

13.

Talleu la ceba a tires.

14.

Desgraneu la cabeça d'alls, però no cal pelar els grans. Si voleu, feu un tall al mig a cada gra.

15.

Escampeu la ceba per sobre de les patates.

16.

Repartiu els grans d'all.

17.

Renteu i talleu un parell de tomàquets madurs.

18.

Poseu-los a les cantonades.

19.

Saleu i empebreu el tomàquet també.

20.

A continuació, ja hi podeu col·locar les cuixetes de pollastre per sobre.

21.

L'adob que us quedi el podeu repartir per tota la safata.

22.

Finalment, tireu per sobre una copa de vermut negre. Qualsevol vermut negre hi anirà bé, fins i tot vi ranci si no en teniu.

23.

I ara si, ja podeu posar les cuixetes a coure a uns 200 graus centígrads amb ventilació durant uns 15 minuts.

24.

Llavors, doneu-li la volta al pollastre i deixeu que es faci uns 15-20 minuts. Assegureu-vos que la patata queda ben cuita també. Us ha de quedar tot lleugerament torrat.

25.

I ja ho podeu servir, ben calentó.

26.

Una mica de tot al plat i...

27.

a dinar! i a sucar pa!

28.

Bon profit!

29.I PER BEURE...