Un entrant de qualitat. Es pot variar el tipus de peix, fins i tot el tipus d'allioli, però sempre entren bé un daus de peix fresc ben fregidets, amb una bona salseta per acompanyar. I com no, una cerveseta freda o una copa vi.
I sí, aquesta en una d'aquelles petites coses que t'alegren el dia.
Es recomana la lectura de la recepta Allioli d'anxoves i tàperes prèviament.
Som-hi!
- 500g de daus de peix fresc (lluç, bacallà, rap, gallineta, etc)
- Farina per fregir
- Oli per fregir
- Sal en escates
Per fer l'allioli d'anxoves i tàperes:
- 1 ou sencer
- 200ml d'oli d'oliva suau
- 4-5 anxoves de bona qualitat
- Una grapat de tàperes en vinagre
- Una mica de julivert fresc
- 1 gra d'all

En aquesta ocasió, jo he utilitzat daus de lluç i bacallà fresc. La mida: petita però generosa al mateix temps.

Renta bé el peix i assegura't que no queda cap espina.

Un cop net i eixugat amb un paper, ja pots salar el peix i enfarinar-lo. Jo recomano farines especials per a fregir.

Que quedin ben arrebossats els daus. Ara ja pots posar a escalfar l'oli.

Mentre s'escalfa l'oli, prepara l'allioli.

Fes un allioli normal amb el julivert i quan gairebé estigui fet incorpora les anxoves i les tàperes.

Ha de quedar amb textura d'allioli, ni més ni menys.

Reserva'l.

Quan l'oli estigui roent, prova de fregir un tros de peix.

Si veus que de seguida surten bombolles i es fregeix bé, pots continuar amb la resta.

La idea és fregir el peix molt poca estona.

Ha de quedar torrat per fora i tovet i suculent per dins.

Deixa el peix sobre un paper absorbent.

I ja el pots servir amb una mica de sal en escates.

Meravellós plat!

No podràs parar de sucar el peix a l'allioli, és addictiu!

Bon profit!