Un entrant de qualitat. Es pot variar el tipus de peix, fins i tot el tipus d'allioli, però sempre entren bé un daus de peix fresc ben fregidets, amb una bona salseta per acompanyar. I com no, una cerveseta freda o una copa vi. 

I sí, aquesta en una d'aquelles petites coses que t'alegren el dia.

Es recomana la lectura de la recepta Allioli d'anxoves i tàperes prèviament.

Som-hi!

Ingredients
  • 500g de daus de peix fresc (lluç, bacallà, rap, gallineta, etc)
  • Farina per fregir
  • Oli per fregir
  • Sal en escates

Per fer l'allioli d'anxoves i tàperes:

  • 1 ou sencer
  • 200ml d'oli d'oliva suau
  • 4-5 anxoves de bona qualitat
  • Una grapat de tàperes en vinagre
  • Una mica de julivert fresc
  • 1 gra d'all 
Preparació
1.
IMG 3305

En aquesta ocasió, jo he utilitzat daus de lluç i bacallà fresc. La mida: petita però generosa al mateix temps. 

2.
IMG 3302

Renta bé el peix i assegura't que no queda cap espina. 

3.
IMG 3353

Un cop net i eixugat amb un paper, ja pots salar el peix i enfarinar-lo. Jo recomano farines especials per a fregir. 

4.
IMG 3356

Que quedin ben arrebossats els daus. Ara ja pots posar a escalfar l'oli. 

5.
IMG 3298

Mentre s'escalfa l'oli, prepara l'allioli. 

6.
IMG 3316

Fes un allioli normal amb el julivert i quan gairebé estigui fet incorpora les anxoves i les tàperes. 

7.
IMG 3326

Ha de quedar amb textura d'allioli, ni més ni menys.

8.
IMG 3348

Reserva'l. 

9.
IMG 3362

Quan l'oli estigui roent, prova de fregir un tros de peix.

10.
IMG 3363

Si veus que de seguida surten bombolles i es fregeix bé, pots continuar amb la resta.

11.
IMG 3371

La idea és fregir el peix molt poca estona. 

12.
IMG 3366

Ha de quedar torrat per fora i tovet i suculent per dins. 

13.
IMG 3369

Deixa el peix sobre un paper absorbent.

14.
IMG 3373

I ja el pots servir amb una mica de sal en escates.

15.
IMG 3379

Meravellós plat!

16.
IMG 3384

No podràs parar de sucar el peix a l'allioli, és addictiu!

17.
IMG 3391

Bon profit!