Us agrada el salmó? La veritat és que és un peix molt gustós, amb poca espina i, com a peix blau, molt saludable si parlem en termes de colesterol. En aquesta ocasió, veurem com presentar-lo en petites porcions, amanit amb una mica de salsa tàrtara, que ja vam veure com fer-la en aquest blog, una mica de ceba cruixent i uns gules a l'allet que podeu comprar ja fetes. El cibulet culminarà una barreja de gustos i textures ben trobada, certament.
El resultat és força interessant, i el podeu presentar com a entrant, com a primer o com a segon plat, així com a tapa o pinxo en una trobada més informal. Si teniu tots els ingredients a punt, l'elaboració és molt ràpida i agraïda. De cada tall de llom de salmó, n'he fet tres porcions.
2 talls de llom de salmó
Ceba cruixent
Salsa tàrtara
Cibulet fresc
Gules a l'allet
Oli d'oliva
Sal en escates
Variants:
Podeu fer el mateix plat amb altres peixos gustosos (rap, llobarro, etc.)
En aquesta ocasió, he utilitzat quatre talls de llom de salmó sense espina ni pell. També podeu comprar-lo congelat en aquest mateix format. De cada tall en farem tres trossos.
Les gules a l'allet les he comprades ja preparades. Ens serviran per a decorar cada trosset de salmó.
La salsa tàrtara i la ceba cruixent les he fet prèviament. Podeu comprar-ho també.
Poseu a escalfar una paella o planxa. Quan sigui ben calenta, tireu-hi un raig d'oli d'oliva i col·loqueu-hi els trossos de salmó.
En paral·lel, posarem a escalfar una paella petita on donarem temperatura a els gules.
És important coure bé el peix. Heu de procurar fer una capa cruixent per les dues bandes però deixar el cor del peix una mica cru. El salmó, si és massa eixut, costa de passar i el resultat d'aquest plat canvia completament. Pequeu de coure poc el peix. Si us agrada el sushi, no tindreu problemes.
Col·loqueu el peix sobre un plat de presentació (si està calent millor).
Aprofiteu per salar lleugerament el salmó.
Tot seguit, poseu una cullerada de salsa tàrtara a sobre de cada tall de salmó.
Ara, una mica de ceba cruixent sobre la salsa.
I per últim, uns gules calentons al capdamunt.
Remateu-ho amb una mica de cibulet i unes escates de sal.
Un petit raig d'oli d'oliva per sobre i a taula.
Mengeu-vos-ho ràpid que es refreda! Bon profit!