Us agrada el salmó? La veritat és que és un peix molt gustós, amb poca espina i, com a peix blau, molt saludable si parlem en termes de colesterol. En aquesta ocasió, veurem com presentar-lo en petites porcions, amanit amb una mica de salsa tàrtara, que ja vam veure com fer-la en aquest blog, una mica de ceba cruixent i uns gules a l'allet que podeu comprar ja fetes. El cibulet culminarà una barreja de gustos i textures ben trobada, certament.

El resultat és força interessant, i el podeu presentar com a entrant, com a primer o com a segon plat, així com a tapa o pinxo en una trobada més informal. Si teniu tots els ingredients a punt, l'elaboració és molt ràpida i agraïda. De cada tall de llom de salmó, n'he fet tres porcions.

 

Ingredients

2 talls de llom de salmó

Ceba cruixent

Salsa tàrtara

Cibulet fresc

Gules a l'allet

Oli d'oliva

Sal en escates

 

Variants:

Podeu fer el mateix plat amb altres peixos gustosos (rap, llobarro, etc.)

Preparació
1.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas1

En aquesta ocasió, he utilitzat quatre talls de llom de salmó sense espina ni pell. També podeu comprar-lo congelat en aquest mateix format. De cada tall en farem tres trossos.

2.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas2

Les gules a l'allet les he comprades ja preparades. Ens serviran per a decorar cada trosset de salmó.

3.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas3

La salsa tàrtara i la ceba cruixent les he fet prèviament. Podeu comprar-ho també.

4.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas4

Poseu a escalfar una paella o planxa. Quan sigui ben calenta, tireu-hi un raig d'oli d'oliva i col·loqueu-hi els trossos de salmó.

5.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas5

En paral·lel, posarem a escalfar una paella petita on donarem temperatura a els gules.

6.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas6

És important coure bé el peix. Heu de procurar fer una capa cruixent per les dues bandes però deixar el cor del peix una mica cru. El salmó, si és massa eixut, costa de passar i el resultat d'aquest plat canvia completament. Pequeu de coure poc el peix. Si us agrada el sushi, no tindreu problemes.

7.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas7

Col·loqueu el peix sobre un plat de presentació (si està calent millor).

8.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas8

Aprofiteu per salar lleugerament el salmó.

9.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas9

Tot seguit, poseu una cullerada de salsa tàrtara a sobre de cada tall de salmó.

10.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas10

Ara, una mica de ceba cruixent sobre la salsa.

11.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas11

I per últim, uns gules calentons al capdamunt.

12.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas12

Remateu-ho amb una mica de cibulet i unes escates de sal.

13.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas13

Un petit raig d'oli d'oliva per sobre i a taula.

14.
daus salmo planxa salsa tartara cruixent ceba gules lallet pas14

Mengeu-vos-ho ràpid que es refreda! Bon profit!