Ja vam veure com fer la Sípia a la planxa amb all i julivert però coent-la sencera. Avui us presento la versió tapa. Uns excel·lents dauets de sípia a la planxa amb all i julivert que no deixen indiferent a ningú. Recordeu que la sípia té dues coccions: una inferior a cinc minuts i un altre superior als 25 minuts. Qualsevol cocció intermèdia farà que la sípia us quedi dura.
1 sípia gran tallada a daus
2 grans d'all
julivert fresc
oli d'oliva
sal
Variants:
- Podeu barrejar-la amb calamars també tallats a dauets
- Es poden acompanyar de llimona
Com sempre, començarem per rentar bé el peix. Si el peixater us l'ha posat sencera, no llenceu mai la melsa o "salsa marró" que podeu congelar i utilitzar per fer un altre plat mariner.
Posem una paella a escalfar i mentrestant preparem la picada d'all i julivert. A la recepta us indico un parell de grans d'all. Jo n'utilitzo més perquè alhora estic cuinant un altre plat. No feu massa cas.
Habitualment faig les picades a mà, amb el morter, però si són quantitats grans també utilitzo la batedora elèctrica.
Un polsim de sal...
... una mica d'oli d'oliva...
Que quedi ben fi.
Aquesta picada d'all i julivert la podeu conservar uns quants dies a la nevera si voleu.
Tirarem dues o tres cullerades grans de picada a la paella calenta...
... i de seguida, hi abocarem la sípia.
Si voleu podeu ruixar la sípia amb més picada.
Tot ha d'anar força ràpid i per això és imprescindible que la paella estigui ben calenta.
Deixarem fer la sípia menys de 5 minuts. Quan comenci a agafar coloret, ja la podrem salar lleugerament i servir.
Podeu tirar una mica més de picada en cru per sobre. I a gaudir.
I és que aquesta és una tapa que no falla mai.
Què bona!
Bon profit!