Ja vam veure com fer la Sípia a la planxa amb all i julivert però coent-la sencera. Avui us presento la versió tapa. Uns excel·lents dauets de sípia a la planxa amb all i julivert que no deixen indiferent a ningú. Recordeu que la sípia té dues coccions: una inferior a cinc minuts i un altre superior als 25 minuts. Qualsevol cocció intermèdia farà que la sípia us quedi dura.

Ingredients

1 sípia gran tallada a daus

2 grans d'all  

julivert fresc  

oli d'oliva  

sal  

  

Variants:  

- Podeu barrejar-la amb calamars també tallats a dauets  

- Es poden acompanyar de llimona

Preparació
1.

Com sempre, començarem per rentar bé el peix. Si el peixater us l'ha posat sencera, no llenceu mai la melsa o "salsa marró" que podeu congelar i utilitzar per fer un altre plat mariner.

2.
3.

Posem una paella a escalfar i mentrestant preparem la picada d'all i julivert. A la recepta us indico un parell de grans d'all. Jo n'utilitzo més perquè alhora estic cuinant un altre plat. No feu massa cas.

4.

Habitualment faig les picades a mà, amb el morter, però si són quantitats grans també utilitzo la batedora elèctrica.

5.

Un polsim de sal...

6.

... una mica d'oli d'oliva...

7.
8.

Que quedi ben fi.

9.

Aquesta picada d'all i julivert la podeu conservar uns quants dies a la nevera si voleu.

10.

Tirarem dues o tres cullerades grans de picada a la paella calenta...

11.

... i de seguida, hi abocarem la sípia.

12.

Si voleu podeu ruixar la sípia amb més picada.

13.

Tot ha d'anar força ràpid i per això és imprescindible que la paella estigui ben calenta.

14.

Deixarem fer la sípia menys de 5 minuts. Quan comenci a agafar coloret, ja la podrem salar lleugerament i servir.

15.

Podeu tirar una mica més de picada en cru per sobre. I a gaudir.

16.

I és que aquesta és una tapa que no falla mai.

17.

Què bona!

18.

Bon profit!

19.I PER BEURE...