Si t'agrada l'ànec confitat, estàs d'enhorabona! No et pots perdre aquesta meravella de recepta. L'ou escalfat serà la cirereta d'un plat d'alt nivell, fi i elegant, amb la que no fallaràs si tens convidats exigents a taula. Som-hi!

Ingredients
  • 2 cuixes d'ànec confitat
  • 500 g de pasta (en aquest cas Elicoidali)
  • 50 g de tomàquet sec conservat en oli
  • 1 carabassó tallat a daus
  • 3 grans d'all
  • 250 ml de llet evaporada o nata per cuinar
  • 40 g de formatge parmesà en pols 
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

Variants:

  • S'hi poden fer servir altres tipus de pasta
  • S'hi poden afegir bolets de temporada o uns encenalls de tòfona
Preparació
1.
Elicoidali amb ànec confitat

Posa l'ànec confitat en una paella, amb tot el seu greix.

2.
Elicoidali amb ànec confitat

Deixa que s'escalfi i es dauri.

3.
Elicoidali amb ànec confitat

Mentrestant, neteja i talla un carabassó a daus.

4.
Elicoidali amb ànec confitat

Però vigila l'ànec de tant en tant, ja que es torra molt ràpidament.

5.
Elicoidali amb ànec confitat

Quan estigui daurat, retira tots els ossos.

6.
Elicoidali amb ànec confitat

I aprofita per esfilagarsar una mica la carn. Reserva-la.

7.
Elicoidali amb ànec confitat

Talla tres o quatre tomàquets secs en conserva.

8.
Elicoidali amb ànec confitat

Molt bé. Això li donarà molta potència de sabor al plat.

9.
Elicoidali amb ànec confitat

Posa a bullir la pasta. Jo he triat elicoidali.

10.
Elicoidali amb ànec confitat

A la mateixa paella, i retira l'excés de greix de l'ànec, posa a daurar els alls.

11.
Elicoidali amb ànec confitat

A continuació, afegeix el carbassó.

12.
Elicoidali amb ànec confitat

I una mica de sal i pebre negre.

13.
Elicoidali amb ànec confitat

Ben saltat, fins que agafi aquest bonic color.

14.
Elicoidali amb ànec confitat

Ara, ja hi pots afegir les 3/4 parts de la carn d'ànec i barrejar-ho tot. La resta de carn reserva-la per decorar el plat.

15.
Elicoidali amb ànec confitat

Seguidament, la nata líquida.

16.
Elicoidali amb ànec confitat

I també el formatge. Tot ben barrejat.

17.
Elicoidali amb ànec confitat

Serà el moment d'incorporar la pasta.

18.
Elicoidali amb ànec confitat

Un parell de voltes i ja ho tindràs acabat. S'hi pot afegir una mica d'aigua de cocció de la pasta. Una mica més de pebre negre i corregir de sal.

19.
Elicoidali amb ànec confitat

I ja pots servir-ho ben calent, decorant amb la resta de carn reservada. 

20.
Elicoidali amb ànec confitat

Per fer el plat encara més rodó, pots preparar un ou escalfat.

21.
Elicoidali amb ànec confitat

I coronar així aquest plat.

22.
Elicoidali amb ànec confitat

Quina meravella! No et fa venir gana? Bon profit!