Si t'agrada l'ànec confitat, estàs d'enhorabona! No et pots perdre aquesta meravella de recepta. L'ou escalfat serà la cirereta d'un plat d'alt nivell, fi i elegant, amb la que no fallaràs si tens convidats exigents a taula. Som-hi!
- 2 cuixes d'ànec confitat
- 500 g de pasta (en aquest cas Elicoidali)
- 50 g de tomàquet sec conservat en oli
- 1 carabassó tallat a daus
- 3 grans d'all
- 250 ml de llet evaporada o nata per cuinar
- 40 g de formatge parmesà en pols
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Sal
Variants:
- S'hi poden fer servir altres tipus de pasta
- S'hi poden afegir bolets de temporada o uns encenalls de tòfona
Posa l'ànec confitat en una paella, amb tot el seu greix.
Deixa que s'escalfi i es dauri.
Mentrestant, neteja i talla un carabassó a daus.
Però vigila l'ànec de tant en tant, ja que es torra molt ràpidament.
Quan estigui daurat, retira tots els ossos.
I aprofita per esfilagarsar una mica la carn. Reserva-la.
Talla tres o quatre tomàquets secs en conserva.
Molt bé. Això li donarà molta potència de sabor al plat.
Posa a bullir la pasta. Jo he triat elicoidali.
A la mateixa paella, i retira l'excés de greix de l'ànec, posa a daurar els alls.
A continuació, afegeix el carbassó.
I una mica de sal i pebre negre.
Ben saltat, fins que agafi aquest bonic color.
Ara, ja hi pots afegir les 3/4 parts de la carn d'ànec i barrejar-ho tot. La resta de carn reserva-la per decorar el plat.
Seguidament, la nata líquida.
I també el formatge. Tot ben barrejat.
Serà el moment d'incorporar la pasta.
Un parell de voltes i ja ho tindràs acabat. S'hi pot afegir una mica d'aigua de cocció de la pasta. Una mica més de pebre negre i corregir de sal.
I ja pots servir-ho ben calent, decorant amb la resta de carn reservada.
Per fer el plat encara més rodó, pots preparar un ou escalfat.
I coronar així aquest plat.
Quina meravella! No et fa venir gana? Bon profit!