Si t'agrada l'ànec confitat, estàs d'enhorabona! No et pots perdre aquesta meravella de recepta. L'ou escalfat serà la cirereta d'un plat d'alt nivell, fi i elegant, amb la que no fallaràs si tens convidats exigents a taula. Som-hi!

Ingredients
  • 2 cuixes d'ànec confitat
  • 500 g de pasta (en aquest cas Elicoidali)
  • 50 g de tomàquet sec conservat en oli
  • 1 carabassó tallat a daus
  • 3 grans d'all
  • 250 ml de llet evaporada o nata per cuinar
  • 40 g de formatge parmesà en pols 
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

Variants:

  • S'hi poden fer servir altres tipus de pasta
  • S'hi poden afegir bolets de temporada o uns encenalls de tòfona
Preparació
1.

Posa l'ànec confitat en una paella, amb tot el seu greix.

2.

Deixa que s'escalfi i es dauri.

3.

Mentrestant, neteja i talla un carabassó a daus.

4.

Però vigila l'ànec de tant en tant, ja que es torra molt ràpidament.

5.

Quan estigui daurat, retira tots els ossos.

6.

I aprofita per esfilagarsar una mica la carn. Reserva-la.

7.

Talla tres o quatre tomàquets secs en conserva.

8.

Molt bé. Això li donarà molta potència de sabor al plat.

9.

Posa a bullir la pasta. Jo he triat elicoidali.

10.

A la mateixa paella, i retira l'excés de greix de l'ànec, posa a daurar els alls.

11.

A continuació, afegeix el carbassó.

12.

I una mica de sal i pebre negre.

13.

Ben saltat, fins que agafi aquest bonic color.

14.

Ara, ja hi pots afegir les 3/4 parts de la carn d'ànec i barrejar-ho tot. La resta de carn reserva-la per decorar el plat.

15.

Seguidament, la nata líquida.

16.

I també el formatge. Tot ben barrejat.

17.

Serà el moment d'incorporar la pasta.

18.

Un parell de voltes i ja ho tindràs acabat. S'hi pot afegir una mica d'aigua de cocció de la pasta. Una mica més de pebre negre i corregir de sal.

19.

I ja pots servir-ho ben calent, decorant amb la resta de carn reservada. 

20.

Per fer el plat encara més rodó, pots preparar un ou escalfat.

21.

I coronar així aquest plat.

22.

Quina meravella! No et fa venir gana? Bon profit!