Sou amants de la pasta? Doncs no us podeu perdre aquest plat! Gens complicat de cuinar i amb un resultat extraordinari. Per dinar, per sopar, per omplir la carmanyola o fins i tot t'arregla un diumenge amb amics i família. Som-hi!
500 g de pasta tipus Elicoidali
1 carbassó a daus
300 g de bolets Shiitake
1 porro tallat a tires
una mica de mantega
mitja ceba trinxada
5-6 pebrots del piquillo
pebre negre
200 ml de nata per cuinar
sal
Variants:
- Podeu utilitzar altres tipus de pasta i/o de verdura
- Es pot gratinar al forn
![IMG 6813 IMG 6813](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/48/77/img-6813.jpeg)
Podeu trobar aquest bolet japonès fresc en qualsevol supermercat.
![IMG 6819 IMG 6819](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/49/10/img-6819.jpeg)
Prepareu el carbassó a daus. Si voleu, retireu les llavors amb una cullera.
![IMG 6822 IMG 6822](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/49/55/img-6822.jpeg)
Talleu també els bolets i ho reserveu.
![IMG 6825 IMG 6825](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/50/03/img-6825.jpeg)
Netegeu i talleu també el porro a tires.
![IMG 6855 IMG 6855](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/50/45/img-6855.jpeg)
Poseu un raid d'oli en una paella i daureu el carbassó amb els bolets. Un polsim de sal i pebre.
![IMG 6859 IMG 6859](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/50/87/img-6859.jpeg)
Un cop fet, afegiu-hi les tires de porro fins que queden toves.
![IMG 6869 IMG 6869](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/51/23/img-6869.jpeg)
Un cop daurada la verdura, pareu el foc i reserveu-la.
![IMG 6829 IMG 6829](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/51/89/img-6829.jpeg)
En una cassola petita, daureu una mica de ceba trinxada amb mantega i pebre.
![IMG 6832 IMG 6832](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/52/31/img-6832.jpeg)
Afegiu-hi els pebrots del piquillo.
![IMG 6836 IMG 6836](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/52/64/img-6836.jpeg)
Quan la ceba sigui daurada, ho passeu tot a un pot per triturar.
![IMG 6840 IMG 6840](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/53/12/img-6840.jpeg)
Afegiu-hi la nata per cuinar i amb la batedora elèctrica ho deixeu ben fi.
![IMG 6848 IMG 6848](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/54/23/img-6848.jpeg)
Passeu-ho a una cassola gran i rectifiqueu de sal.
![IMG 6879 IMG 6879](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/57/29/img-6879.jpeg)
En paral·lel, poseu la pasta a bullir. Com podeu veure, els elicoidali són molt semblants als macarrons, però els extrems són rectes i les ratlles esbiaixades.
![IMG 6887 IMG 6887](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/57/71/img-6887.jpeg)
Feu la pasta al gust, segons indiqui el fabricant.
![IMG 6890 IMG 6890](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/58/13/img-6890.jpeg)
Ara, barregeu la pasta amb la salsa.
![IMG 6899 IMG 6899](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/58/67/img-6899.jpeg)
Afegiu-hi pebre negre al gust.
![IMG 6917 IMG 6917](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/32/59/30/img-6917.jpeg)
I finalment, serviu-los amb les verduretes per sobre i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Bon profit!