Bona de veritat, però clar, feta amb salsa bolonyesa casolana. No cal comprar-la feta, que no tenen res a veure. Amb la salsa ja feta és una empanada que es fa en 20 minuts de rellotge. En qualsevol cas, la meva empanada preferida continua sent la de llom amb xoriço. Però això va a gustos. Espero que us agradi.
salsa bolonyesa casolana
1 ceba
pebre vermell picant
1 ou
Per fer la massa:
1 kg de farina força
25 g de llevat
350 ml d'aigua
3 cullerada de pebre vermell dolç
7/8 cullerades d'oli
Donarem per fet que la salsa bolonyesa ja la tenim feta. Per tant, prepararem la massa.
Un cop feta i reposada, estirarem les dues capes.
Ara farcirem la capa inferior. Li posarem la salsa bolonyesa directament... i he fregit una mica de ceba.
Li tirarem una bona quantitat de pebre vermell picant.
Perfecte.
Ara, li col·loquem la capa superior...
... i segellem les cantonades...
... per que no s'escapi el farciment...
Finalment, decorem l'empanada amb tires...
... i la pintem amb ou batut...
L'enfornarem a 200 graus... durant uns 25 minuts... fins que estigui feta, vaja.
Perfecte.
Quina pinta, eh?
Com totes les empanades, es pot menjar freda o calenta. És d'aquelles cosetes que, sense gana, et menjaries un tros.
... i amb aquesta salseta tan bona... ha quedat formidable, fina, fina.
... ummmm... sense paraules...
Recordeu que les empanades es poden fer de mil cosetes... com de llom...
... o de pop...
...o de tonyina... Bon Profit!