Un plat tradicional de casa nostra que ha anat a la baixa, probablement, per haver-lo servit amb ingredients de baixa qualitat. La recepta d'avui duu uns embotits concrets i permet una certa variabilitat, però també s'han trobat versions fetes amb pernil dolç, formatge, espàrrecs blancs, xoriço, mortadel·la...
4 talls de fuet
2 talls de bull blanc
2 talls de bull negre
2 talls de pernil
2 talls de catalana
2 talls de bisbe
ensalada russa
Variants:
S'hi poden posar altres embotits, com ara pa de fetge, paltruc, secallona, cap de senglar, llom curat, sobrassada, somaia, fuet axoriçat, etc
A vegades s'hi posen uns talls de tomàquet d'amanir
S'hi pot posar una sardina en oli
A vegades es posen unes tires de pebrot escalivat a sobre de l'ensalada
S'hi pot afegir una mica de tonyina
S'hi pot afegir ou dur
S'hi poden afegir un parell de calamars a la romana
![entremesos pas1 entremesos pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/22/42/entremesos-pas1.jpeg)
Partirem que ja tenim feta l'ensalada russa. Us recomano la lectura prèvia d'aquesta recepta.
![entremesos pas2 entremesos pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/22/69/entremesos-pas2.jpeg)
L'embotit, si el teniu a la nevera, és recomanable servir-lo a temperatura ambient, és a dir, traieu-lo de la nevera una hora abans per garantir una correcte temperatura.
![entremesos pas4 entremesos pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/23/23/entremesos-pas4.jpeg)
bull negre...
![entremesos pas5 entremesos pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/23/50/entremesos-pas5.jpeg)
cap de senglar...
![entremesos pas7 entremesos pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/24/04/entremesos-pas7.jpeg)
fuet o llonganissa de pagès...
![entremesos pas8 entremesos pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/24/31/entremesos-pas8.jpeg)
i, com no, el pernil, que pot ser serrà o ibèric.
![entremesos pas9 entremesos pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/24/58/entremesos-pas9.jpeg)
Col·locarem una mica d'ensalada russa al mig del plat.
![entremesos pas10 entremesos pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/24/85/entremesos-pas10.jpeg)
Si feu servir un motlle sempre li donareu una millor presència al plat.
![entremesos pas11 entremesos pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/25/12/entremesos-pas11.jpeg)
Per una altra banda, prepararem un ou dur.
![entremesos pas12 entremesos pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/25/39/entremesos-pas12.jpeg)
Que partirem en quatre parts.
![entremesos pas13 entremesos pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/25/66/entremesos-pas13.jpeg)
Al voltant de l'ensalada russa anirem col·locant tot l'embotit.
![entremesos pas14 entremesos pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/25/93/entremesos-pas14.jpeg)
Amb una mica de gràcia, si pot ser.
![entremesos pas15 entremesos pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/26/20/entremesos-pas15.jpeg)
Molt bé.
![entremesos pas16 entremesos pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/26/47/entremesos-pas16.jpeg)
Ja només ens quedarà decorar una mica el plat.
![entremesos pas17 entremesos pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/26/74/entremesos-pas17.jpeg)
Que no falti un gran vi per acompanyar-lo.
![entremesos pas18 entremesos pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/28/27/01/entremesos-pas18.jpeg)
Bon profit!