Gairebé segur que us serviran un entrepà fet amb paté de sobrassada barat i un tros de formatge sense sabor, i amb pa de motlle. Almenys, això és el que passa per aquestes contrades. I està bo, eh? Però us imagineu aquest conegut entrepà fet amb els productes autòctons Sobrassada de Mallorca IGP i formatge de Maó DOP?
Sobrassada de Mallorca IGP
Formatge de Maó DOP
Variants:
- Podeu triar el tipus de pa que més us agradi
![entrepa mallorqui pas1 entrepa mallorqui pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/88/26/entrepa-mallorqui-pas1.jpeg)
Prepareu els ingredients.
![entrepa mallorqui pas2 entrepa mallorqui pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/88/53/entrepa-mallorqui-pas2.jpeg)
El formatge de Maó que jo trobo més adient per aquest entrepà és el semicurat.
![entrepa mallorqui pas3 entrepa mallorqui pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/89/07/entrepa-mallorqui-pas3.jpeg)
Talleu un parell o tres de llesques fines.
![entrepa mallorqui pas5 entrepa mallorqui pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/89/61/entrepa-mallorqui-pas5.jpeg)
Perfecte. Traieu la crosta de les cantonades.
![entrepa mallorqui pas6 entrepa mallorqui pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/89/88/entrepa-mallorqui-pas6.jpeg)
I prepareu el pa.
![entrepa mallorqui pas8 entrepa mallorqui pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/90/42/entrepa-mallorqui-pas8.jpeg)
Esteneu la sobrassada a sobre del pa.
![entrepa mallorqui pas9 entrepa mallorqui pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/90/69/entrepa-mallorqui-pas9.jpeg)
Com ja vam veure no fa massa en l'entrada 'Pa amb sobrassada calenta', podeu torrar la sobrassada de diverses maneres. A mi m'agrada el bufador, ràpid i efectiu.
![entrepa mallorqui pas10 entrepa mallorqui pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/90/96/entrepa-mallorqui-pas10.jpeg)
Som-hi!
![entrepa mallorqui pas11 entrepa mallorqui pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/91/23/entrepa-mallorqui-pas11.jpeg)
Quin gust que fa cremar amb un bufador, eh?
![entrepa mallorqui pas12 entrepa mallorqui pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/91/50/entrepa-mallorqui-pas12.jpeg)
Us ha de quedar la sobrassada ben torradeta, així d'atractiva.
![entrepa mallorqui pas13 entrepa mallorqui pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/91/77/entrepa-mallorqui-pas13.jpeg)
Immediatament, poseu-hi a sobre el formatge.
![entrepa mallorqui pas14 entrepa mallorqui pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/92/04/entrepa-mallorqui-pas14.jpeg)
Molt bé.
![entrepa mallorqui pas15 entrepa mallorqui pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/92/31/entrepa-mallorqui-pas15.jpeg)
I, de nou, amb el bufador torreu el formatge.
![entrepa mallorqui pas16 entrepa mallorqui pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/92/58/entrepa-mallorqui-pas16.jpeg)
Ara sí, ja ho tenim llest.
![entrepa mallorqui pas17 entrepa mallorqui pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/93/12/entrepa-mallorqui-pas17.jpeg)
Sobrassada i formatge en el seu punt més àlgid.
![entrepa mallorqui pas18 entrepa mallorqui pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/93/39/entrepa-mallorqui-pas18.jpeg)
No caldria, però podeu afegir un raig d'oli d'oliva verge extra al pa. Però poc, que la sobrassada ja és molt greixosa.
![entrepa mallorqui pas19 entrepa mallorqui pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/93/69/entrepa-mallorqui-pas19.jpeg)
Si voleu, podeu torrar una mica el pa, i cap a dins!
![entrepa mallorqui pas20 entrepa mallorqui pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/94/35/entrepa-mallorqui-pas20.jpeg)
Quin entrepà més bo i quina qualitat de productes!
![entrepa mallorqui pas21 entrepa mallorqui pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/94/62/entrepa-mallorqui-pas21.jpeg)
I ara, per aquells que defenseu la versió amb pa de motlle, us ensenyo l'altra versió.
![entrepa mallorqui pas22 entrepa mallorqui pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/94/89/entrepa-mallorqui-pas22.jpeg)
Tot igual, posem la sobrassada, la torrem i a sobre formatge per fondre.
![entrepa mallorqui pas23 entrepa mallorqui pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/95/16/entrepa-mallorqui-pas23.jpeg)
Desfeu un trosset de mantega en una paella i...
![entrepa mallorqui pas24 entrepa mallorqui pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/95/43/entrepa-mallorqui-pas24.jpeg)
... torreu el pa per totes dues bandes.
![entrepa mallorqui pas25 entrepa mallorqui pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/95/70/entrepa-mallorqui-pas25.jpeg)
Que quedi torrat, com feu amb els biquinis.
![entrepa mallorqui pas26 entrepa mallorqui pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/95/97/entrepa-mallorqui-pas26.jpeg)
El partiu i ja el podeu servir.
![entrepa mallorqui pas27 entrepa mallorqui pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/96/24/entrepa-mallorqui-pas27.jpeg)
De nou, molt bo, però diferent en aquest cas.
![entrepa mallorqui pas28 entrepa mallorqui pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/54/96/51/entrepa-mallorqui-pas28.jpeg)
Bon profit!