Jo us he volgut presentar aquesta forma tan senzilla de degustar un fruit del mar que, a mi personalment, m'apassiona, com les gambes i les galeres. L'he acompanyat d'un allioli fet amb una dent d'all petit i, per tant, no ha quedat massa fort.
4 escamarlans per persona (o els que vulgueu)
allioli suau
pebre negre
sal
Variants:
- A mi sempre m'agrada ruixar-ho tot amb oli d'oliva verge extra
- Es poden fer els escamarlans a la planxa també
Avui he comprat uns escamarlans frescos a la peixateria.
Encara són ben vius.
Com que tenen una mida considerable els obrirem pel mig. Altrament, podeu tallar la cua amb unes tisores i mantenir el cap sencer.
Perfecte. Podeu recollir el suquet que deixen anar i deixatar-lo després amb l'allioli.
Salem els escamarlans...
... i els empebrem una mica.
Com us comentava, a mi m'agrada tirar un raig d'oli per sobre.
I els posem a gratinar al forn, a uns 200 graus durant 10 minuts... tot i que sempre dependrà de la mida. Penseu que es fan molt ràpid.
Aprofiteu per fer l'allioli, amb només una dent d'all petit.
Amb batedora elèctrica els tindreu fet de seguida, però també el podeu fer amb morter si voleu.
I els servirem ben calentons acompanyats de l'allioli suau que hem fet mentre els teníem al forn.
Ummmm.
Quina flaire nanos.
Podeu sucar les cuetes directament a l'allioli.
Bon profit!