L'escopinya gravada (Venus verrucosa) és una espècie de mol·lusc bivalve d'aigua salada de la família Veneridae. És un mol·lusc lamel·libranqui de l’ordre dels eulamel·libranquis, de la família dels venèrids, d’uns 4 a 6 cm de diàmetre i de closca groga grisosa solcada de costelles transversals. És comestible i força apreciada. Cal no confondre-la amb la rossellona, una espècie semblant.
Avui et porto un entrant d'estiu, d'aquells que et prepara de la millor manera per a un segon plat de mar més contundent, com un arròs, una graellada, etc. En 10 minuts, gaudiràs d'aquesta meravella del mar.
Som-hi!
- 500 g d'escopinyes del Delta vives
- 2 llimes
- Un raig de vi blanc
- 2 fulles de llorer
Variants:
S'hi poden afegir un grapat de boles de pebre negre.
![IMG 7375 IMG 7375](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/90/55/66/img-7375.jpeg)
Com pots veure, aquestes escopinyes són de mida grossa, ben plenes i carnoses.
![IMG 7380 IMG 7380](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/90/55/93/img-7380.jpeg)
Tot i venir ja depurades, renta-les bé i deixa-les submergides amb aigua i sal durant un parell d'hores.
![IMG 7392 IMG 7392](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/90/56/20/img-7392.jpeg)
Seguidament, renta-les de nou per retirar la sal.
![IMG 7400 IMG 7400](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/90/56/47/img-7400.jpeg)
Posa a escalfar una olla o cassola. Tira-li mig got de vi blanc, dues fulles de llorer i el suc de dues llimes.
![IMG 7402 IMG 7402](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/90/56/74/img-7402.jpeg)
Seguidament, afegeix-hi les escopinyes.
![IMG 7405 IMG 7405](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/90/57/01/img-7405.jpeg)
I tapa-ho. Deixa-les fer al vapor durant uns 5 minuts o fins que estiguin totes obertes.
![IMG 7423 IMG 7423](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/90/57/28/img-7423.jpeg)
Immediatament, serveix-les a taula amb unes llimes partides i que cadascú s'hi posi el suc de llima que vulgui a cada escopinya. Pots servir-les amb llimona o combinar-les.
![IMG 7426 IMG 7426](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/90/57/97/img-7426.jpeg)
Bon Profit!