L'escopinya gravada (Venus verrucosa) és una espècie de mol·lusc bivalve d'aigua salada de la família Veneridae. És un mol·lusc lamel·libranqui de l’ordre dels eulamel·libranquis, de la família dels venèrids, d’uns 4 a 6 cm de diàmetre i de closca groga grisosa solcada de costelles transversals. És comestible i força apreciada. Cal no confondre-la amb la rossellona, una espècie semblant.
Avui et porto un entrant d'estiu, d'aquells que et prepara de la millor manera per a un segon plat de mar més contundent, com un arròs, una graellada, etc. En 10 minuts, gaudiràs d'aquesta meravella del mar.
Som-hi!
- 500 g d'escopinyes del Delta vives
- 2 llimes
- Un raig de vi blanc
- 2 fulles de llorer
Variants:
S'hi poden afegir un grapat de boles de pebre negre.
Com pots veure, aquestes escopinyes són de mida grossa, ben plenes i carnoses.
Tot i venir ja depurades, renta-les bé i deixa-les submergides amb aigua i sal durant un parell d'hores.
Seguidament, renta-les de nou per retirar la sal.
Posa a escalfar una olla o cassola. Tira-li mig got de vi blanc, dues fulles de llorer i el suc de dues llimes.
Seguidament, afegeix-hi les escopinyes.
I tapa-ho. Deixa-les fer al vapor durant uns 5 minuts o fins que estiguin totes obertes.
Immediatament, serveix-les a taula amb unes llimes partides i que cadascú s'hi posi el suc de llima que vulgui a cada escopinya. Pots servir-les amb llimona o combinar-les.
Bon Profit!