Avui us presentem una recepta tradicional catalana. Si teniu brou de peix sobrant, és una recepta ideal que es fa en molt poc temps. Recordeu dessalar correctament el bacallà esqueixat prèviament.

Un plat que podeu gaudir a qualsevol època de l'any. Som-hi!

Ingredients

150g de bacallà esqueixat sec
2 litres de brou de peix
4 tomàquets
1 ceba trinxada
100ml oli d'oliva
80g de fideus del número 4
3 grans d'all
una mica de julivert
sal



Per fer la picada:

1 gra d'all
20 g d'ametlles torrades
uns brins de safrà

Variants:


Podeu fer servir altres tipus de pasta o fideus més prims o gruixuts
Podeu afegir gambes pelades i/o cloïsses/musclos

Preparació
1.
escudella fideus bacalla pas1

Prepareu els ingredients.

2.
escudella fideus bacalla pas2

Trinxeu la ceba i talleu l'all a llesques.

3.
escudella fideus bacalla pas3

Poseu la ceba a daurar dins d'una olla amb una mica d'oli.

4.
escudella fideus bacalla pas4

Mentre es fa la ceba, aprofiteu per ratllar el tomàquet.

5.
escudella fideus bacalla pas5

Trinxeu una mica de julivert fresc també.

6.
escudella fideus bacalla pas6

Quan la ceba tingui bon color, afegiu-hi l'all.

7.
escudella fideus bacalla pas7

Seguidament, tireu dins l'olla el tomàquet ratllat.

8.
escudella fideus bacalla pas8

Ara, deixeu fer el sofregit a foc baix fins que perdi tot el líquid. Saleu-lo.

9.
escudella fideus bacalla pas9

Mentre es fa el sofregit, aprofiteu per preparar la picada. Poseu un gra d'all pelat en un morter.

10.
escudella fideus bacalla pas10

Afegiu-hi uns brins de safrà.

11.
escudella fideus bacalla pas11

I un grapat d'ametlles torrades amb una mica de sal.

12.
escudella fideus bacalla pas12

Ara, amb la mà de morter, feu la picada.

13.
escudella fideus bacalla pas13

Amb paciència. Ho podeu fer amb batedora elèctrica, però la textura de la picada no queda igual. Reserveu la picada per a més endavant.

14.
escudella fideus bacalla pas15

Un cop tingueu el sofregit ben concentrat, serà el moment de preparar el bacallà, que haureu dessalat prèviament.

15.
escudella fideus bacalla pas16

Incorporeu el bacallà al sofregit.

16.
escudella fideus bacalla pas17

Doneu-li unes voltes, que el peix s'impregni bé d'aquesta salsa.

17.
escudella fideus bacalla pas18

A continuació, tireu-hi el brou de peix. Si és calent millor.

18.
escudella fideus bacalla pas19

Quan arrenqui el bull, ja hi podreu tirar la pasta. He utilitzat fideus del número 4 per fer aquesta recepta.

19.
escudella fideus bacalla pas20

I seguidament, aboqueu-hi també la picada.

20.
escudella fideus bacalla pas21

Deixeu coure la pasta el temps que indiqui el fabricant, que aproximadament serà entre 8-10 minuts.

21.
escudella fideus bacalla pas22

Un cop cuita la pasta, rectifiqueu de sal i apagueu el foc. Deixeu reposar l'escudella 10 minuts abans de servir.

22.
escudella fideus bacalla pas23

I ara si, per fi, ja podeu emplatar.

23.
escudella fideus bacalla pas24

Personalment, no em molesta trobar trossets d'all o ceba del sofregit a la sopa. Però si sou dels que teniu mania podeu triturar el sofregit abans d'incorporar el brou.

24.
escudella fideus bacalla pas25

I a gaudir d'un gran plat!

25.
escudella fideus bacalla pas26

Salut!