Avui us presentem una recepta tradicional catalana. Si teniu brou de peix sobrant, és una recepta ideal que es fa en molt poc temps. Recordeu dessalar correctament el bacallà esqueixat prèviament.

Un plat que podeu gaudir a qualsevol època de l'any. Som-hi!

Ingredients

150g de bacallà esqueixat sec
2 litres de brou de peix
4 tomàquets
1 ceba trinxada
100ml oli d'oliva
80g de fideus del número 4
3 grans d'all
una mica de julivert
sal



Per fer la picada:

1 gra d'all
20 g d'ametlles torrades
uns brins de safrà

Variants:


Podeu fer servir altres tipus de pasta o fideus més prims o gruixuts
Podeu afegir gambes pelades i/o cloïsses/musclos

Preparació
1.

Prepareu els ingredients.

2.

Trinxeu la ceba i talleu l'all a llesques.

3.

Poseu la ceba a daurar dins d'una olla amb una mica d'oli.

4.

Mentre es fa la ceba, aprofiteu per ratllar el tomàquet.

5.

Trinxeu una mica de julivert fresc també.

6.

Quan la ceba tingui bon color, afegiu-hi l'all.

7.

Seguidament, tireu dins l'olla el tomàquet ratllat.

8.

Ara, deixeu fer el sofregit a foc baix fins que perdi tot el líquid. Saleu-lo.

9.

Mentre es fa el sofregit, aprofiteu per preparar la picada. Poseu un gra d'all pelat en un morter.

10.

Afegiu-hi uns brins de safrà.

11.

I un grapat d'ametlles torrades amb una mica de sal.

12.

Ara, amb la mà de morter, feu la picada.

13.

Amb paciència. Ho podeu fer amb batedora elèctrica, però la textura de la picada no queda igual. Reserveu la picada per a més endavant.

14.

Un cop tingueu el sofregit ben concentrat, serà el moment de preparar el bacallà, que haureu dessalat prèviament.

15.

Incorporeu el bacallà al sofregit.

16.

Doneu-li unes voltes, que el peix s'impregni bé d'aquesta salsa.

17.

A continuació, tireu-hi el brou de peix. Si és calent millor.

18.

Quan arrenqui el bull, ja hi podreu tirar la pasta. He utilitzat fideus del número 4 per fer aquesta recepta.

19.

I seguidament, aboqueu-hi també la picada.

20.

Deixeu coure la pasta el temps que indiqui el fabricant, que aproximadament serà entre 8-10 minuts.

21.

Un cop cuita la pasta, rectifiqueu de sal i apagueu el foc. Deixeu reposar l'escudella 10 minuts abans de servir.

22.

I ara si, per fi, ja podeu emplatar.

23.

Personalment, no em molesta trobar trossets d'all o ceba del sofregit a la sopa. Però si sou dels que teniu mania podeu triturar el sofregit abans d'incorporar el brou.

24.

I a gaudir d'un gran plat!

25.

Salut!