Aquesta recepta és molt i molt senzilla. No seria la recepta més saludable però com sempre dic, amb mesura, es pot menjar de tot. És un bon recurs pels que tenim nens petits ja que els agrada molt. No sé si ho sabeu però l'autèntica salsa carbonara no porta nata líquida, ni crema de llet, ni llet. Per tant, això no és salsa carbonara. La carbonara es fa amb ou només. Però jo us mostraré aquesta versió que porta nata líquida.
400gr. espagueti
1 fulla de llorer
150gr. bacó, cansalada o pernil dolç a daus
200ml. crema de llet o nata líquida per cuinar
50gr. mantega
un polsim de nou moscada
pebre negre
oli d'oliva verge extra
sal
Variants:
- Hi podeu afegir una mica de parmesà en pols
Preparem tots els ingredients.
Hi posarem també el llorer. Tampoc cal posar oli a la cocció de la pasta. Un altre mite desmentit pels italians.
Ara anem a per la carn.
Posem una mica de mantega a escalfar en una paella...
... quan estigui completament desfeta i deixi de fer soroll...
... hi incorporarem el bacó que haurem salat una mica.
Ara deixarem que agafi color... i ho anirem remenant de tant en tant.
Quan la cansalada o bacó sigui daurada... hi incorporarem la crema de llet o nata líquida per cuinar.
En aquest punt, a mi m'agrada aromatitzar la salsa amb un polsim de nou moscada.
Si la teniu en pols, en pols. Altrament, en ratllarem una mica.
Rectifiquem de sal i portem la salsa a ebullició.
Un cop hagi bullit 2 o 3 minuts, ja la podem parar i reservar.
L'aigua de la pasta ja bull. Hi posarem els espagueti.
Els deixarem coure uns 10 minuts aproximadament.
No cal embrutar la cuina fent la prova per comprobar si els espagueti se enganxen a la paret. Tasteu-ne un i llestos.
Escorreu la pasta i sense tirar-hi res d'aigua.
Immediatament, incorporeu la pasta a la paella on tenim la salsa reservada.
Barregeu-ho tot plegat...
... i escalfeu-lo un parell de minutets més.
Ja podem emplatar.
A m'agrada servir-ho amb un bon polsim de pebre negre recent mòlta.
Un raig d'oli d'oliva verge extra... que no falti.
I a dinar.
Bon profit!