Com bé diu el seu nom... avui farem uns espaguetti picants. Peró no una mica picants no... molt picants. La recepta és molt senzilla. De fet, i perdoneu-me, he utilitzat tomàquet fregit de pot... en comptes de tomàquet natural, ja que amb un picant tant fort no val la pena esforçar-nos en matissos. El que ha de predominar en aquest plat és el picant, que ja sabeu que és molt saludable pel nostre organisme... encara que, segons a qui, li pot ocasionar conseqüències desastroses, ja m'enteneu.

Ingredients

1 paquet d'espaguetti del nº3
1 pot de tomàquet fregit
1 pebrot verd trinxat
1 ceba trinxada
2 cullerades de formatge parmesà en pols
400gr. carn picada (60% vedella + 40% porc)
50gr. xoriço ibèric
2 fulles de llorer
6 xorrets de salsa picant "Wallmer"  (us recomano que proveu amb 3 i aneu pujant)
oli d'oliva
sal

Preparació
1.
espagueti al diable pas1

Poseu una olla a bullir amb abundant aigua amb sal, un raig d'oli i el llorer.

2.
espagueti al diable pas2

Ara anirem sofregint el pebrot ben picadet...

3.
4.
espagueti al diable pas4

L'aigua ja bull... podem tirar la pasta.

5.
espagueti al diable pas5

Aquests espaguettis del nº 3 són ideals... perquè són molt primets.

6.
espagueti al diable pas6

Ja sabeu, 8 minuts si la voleu "al dente" o 10 si la voleu més toveta.

7.
espagueti al diable pas7

Quan ja ho tinguem ros...

8.
espagueti al diable pas8

... incorporarem la carn picada... que anirem remenant i barrejant amb la verdura.

9.
espagueti al diable pas9

Mentre es fa la carn... tallarem una mica de xoriço ibèric. 

10.
espagueti al diable pas10

Farem uns tallets.

11.
espagueti al diable pas11

I també els afegirem al sofregit, que vagi deixant coloret.

12.
espagueti al diable pas12

Els espaguettis ja els tenim cuits. Els colarem.

13.
espagueti al diable pas13

Com us he comentat, avui utilitzaré tomàquet fregit "Helios"... que, tot i ser de pot, és una marca que ho fa prou bé. Ja sabeu que a mi m'agrada utilitzar sempre tomàquets naturals, però en aquesta recepta no val la pena pel picant.

14.
espagueti al diable pas14

Barregem bé el tomàquet amb el sofregit de carn... i faci xup xup 3 o 4 minutets.

15.
espagueti al diable pas15

Ara ja podem incorporar el picant. Alguna vegada us he parlat d'aquesta salsa picant catalana (que fan a Palamós)... i que pica com un dimoni. 

16.
espagueti al diable pas16

Jo n'he tirat 6 raigs, però ha quedat molt i molt picant. Us recomano que en poseu 3 i aneu tastant fins arribar a un punt de tolerància. Jo reconec que no hi ha massa gent com jo, a qui li agradi tant el picant.

17.
espagueti al diable pas17

Seguidament, tireu dues cullerades de formatge parmesà... i remeneu fins disoldre'l.

18.
espagueti al diable pas18

Incorporem la pasta...

19.
espagueti al diable pas19

... ho remenem tot plegat i ho escalfem una mica.

20.
espagueti al diable pas20

Doncs ja els podem servir. Si voleu, acompanyeu-los amb una platet de formatge ratllat o en pols... i amb més pebre negre.

21.
espagueti al diable pas21

Ummm... bons i molt picants.

22.
espagueti al diable pas22

Bon Profit!