Com bé diu el seu nom... avui farem uns espaguetti picants. Peró no una mica picants no... molt picants. La recepta és molt senzilla. De fet, i perdoneu-me, he utilitzat tomàquet fregit de pot... en comptes de tomàquet natural, ja que amb un picant tant fort no val la pena esforçar-nos en matissos. El que ha de predominar en aquest plat és el picant, que ja sabeu que és molt saludable pel nostre organisme... encara que, segons a qui, li pot ocasionar conseqüències desastroses, ja m'enteneu.
1 paquet d'espaguetti del nº3
1 pot de tomàquet fregit
1 pebrot verd trinxat
1 ceba trinxada
2 cullerades de formatge parmesà en pols
400gr. carn picada (60% vedella + 40% porc)
50gr. xoriço ibèric
2 fulles de llorer
6 xorrets de salsa picant "Wallmer" (us recomano que proveu amb 3 i aneu pujant)
oli d'oliva
sal
![espagueti al diable pas1 espagueti al diable pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/24/52/espagueti-al-diable-pas1.jpeg)
Poseu una olla a bullir amb abundant aigua amb sal, un raig d'oli i el llorer.
![espagueti al diable pas2 espagueti al diable pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/24/91/espagueti-al-diable-pas2.jpeg)
Ara anirem sofregint el pebrot ben picadet...
![espagueti al diable pas4 espagueti al diable pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/25/69/espagueti-al-diable-pas4.jpeg)
L'aigua ja bull... podem tirar la pasta.
![espagueti al diable pas5 espagueti al diable pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/26/08/espagueti-al-diable-pas5.jpeg)
Aquests espaguettis del nº 3 són ideals... perquè són molt primets.
![espagueti al diable pas6 espagueti al diable pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/26/47/espagueti-al-diable-pas6.jpeg)
Ja sabeu, 8 minuts si la voleu "al dente" o 10 si la voleu més toveta.
![espagueti al diable pas7 espagueti al diable pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/26/86/espagueti-al-diable-pas7.jpeg)
Quan ja ho tinguem ros...
![espagueti al diable pas8 espagueti al diable pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/27/25/espagueti-al-diable-pas8.jpeg)
... incorporarem la carn picada... que anirem remenant i barrejant amb la verdura.
![espagueti al diable pas9 espagueti al diable pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/27/64/espagueti-al-diable-pas9.jpeg)
Mentre es fa la carn... tallarem una mica de xoriço ibèric.
![espagueti al diable pas10 espagueti al diable pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/28/03/espagueti-al-diable-pas10.jpeg)
Farem uns tallets.
![espagueti al diable pas11 espagueti al diable pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/28/42/espagueti-al-diable-pas11.jpeg)
I també els afegirem al sofregit, que vagi deixant coloret.
![espagueti al diable pas12 espagueti al diable pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/28/81/espagueti-al-diable-pas12.jpeg)
Els espaguettis ja els tenim cuits. Els colarem.
![espagueti al diable pas13 espagueti al diable pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/29/20/espagueti-al-diable-pas13.jpeg)
Com us he comentat, avui utilitzaré tomàquet fregit "Helios"... que, tot i ser de pot, és una marca que ho fa prou bé. Ja sabeu que a mi m'agrada utilitzar sempre tomàquets naturals, però en aquesta recepta no val la pena pel picant.
![espagueti al diable pas14 espagueti al diable pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/29/59/espagueti-al-diable-pas14.jpeg)
Barregem bé el tomàquet amb el sofregit de carn... i faci xup xup 3 o 4 minutets.
![espagueti al diable pas15 espagueti al diable pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/29/98/espagueti-al-diable-pas15.jpeg)
Ara ja podem incorporar el picant. Alguna vegada us he parlat d'aquesta salsa picant catalana (que fan a Palamós)... i que pica com un dimoni.
![espagueti al diable pas16 espagueti al diable pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/30/37/espagueti-al-diable-pas16.jpeg)
Jo n'he tirat 6 raigs, però ha quedat molt i molt picant. Us recomano que en poseu 3 i aneu tastant fins arribar a un punt de tolerància. Jo reconec que no hi ha massa gent com jo, a qui li agradi tant el picant.
![espagueti al diable pas17 espagueti al diable pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/30/76/espagueti-al-diable-pas17.jpeg)
Seguidament, tireu dues cullerades de formatge parmesà... i remeneu fins disoldre'l.
![espagueti al diable pas18 espagueti al diable pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/31/15/espagueti-al-diable-pas18.jpeg)
Incorporem la pasta...
![espagueti al diable pas19 espagueti al diable pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/31/54/espagueti-al-diable-pas19.jpeg)
... ho remenem tot plegat i ho escalfem una mica.
![espagueti al diable pas20 espagueti al diable pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/31/93/espagueti-al-diable-pas20.jpeg)
Doncs ja els podem servir. Si voleu, acompanyeu-los amb una platet de formatge ratllat o en pols... i amb més pebre negre.
![espagueti al diable pas21 espagueti al diable pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/32/32/espagueti-al-diable-pas21.jpeg)
Ummm... bons i molt picants.
![espagueti al diable pas22 espagueti al diable pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/21/32/71/espagueti-al-diable-pas22.jpeg)
Bon Profit!