Com bé diu el seu nom... avui farem uns espaguetti picants. Peró no una mica picants no... molt picants. La recepta és molt senzilla. De fet, i perdoneu-me, he utilitzat tomàquet fregit de pot... en comptes de tomàquet natural, ja que amb un picant tant fort no val la pena esforçar-nos en matissos. El que ha de predominar en aquest plat és el picant, que ja sabeu que és molt saludable pel nostre organisme... encara que, segons a qui, li pot ocasionar conseqüències desastroses, ja m'enteneu.

Ingredients

1 paquet d'espaguetti del nº3
1 pot de tomàquet fregit
1 pebrot verd trinxat
1 ceba trinxada
2 cullerades de formatge parmesà en pols
400gr. carn picada (60% vedella + 40% porc)
50gr. xoriço ibèric
2 fulles de llorer
6 xorrets de salsa picant "Wallmer"  (us recomano que proveu amb 3 i aneu pujant)
oli d'oliva
sal

Preparació
1.

Poseu una olla a bullir amb abundant aigua amb sal, un raig d'oli i el llorer.

2.

Ara anirem sofregint el pebrot ben picadet...

3.
4.

L'aigua ja bull... podem tirar la pasta.

5.

Aquests espaguettis del nº 3 són ideals... perquè són molt primets.

6.

Ja sabeu, 8 minuts si la voleu "al dente" o 10 si la voleu més toveta.

7.

Quan ja ho tinguem ros...

8.

... incorporarem la carn picada... que anirem remenant i barrejant amb la verdura.

9.

Mentre es fa la carn... tallarem una mica de xoriço ibèric. 

10.

Farem uns tallets.

11.

I també els afegirem al sofregit, que vagi deixant coloret.

12.

Els espaguettis ja els tenim cuits. Els colarem.

13.

Com us he comentat, avui utilitzaré tomàquet fregit "Helios"... que, tot i ser de pot, és una marca que ho fa prou bé. Ja sabeu que a mi m'agrada utilitzar sempre tomàquets naturals, però en aquesta recepta no val la pena pel picant.

14.

Barregem bé el tomàquet amb el sofregit de carn... i faci xup xup 3 o 4 minutets.

15.

Ara ja podem incorporar el picant. Alguna vegada us he parlat d'aquesta salsa picant catalana (que fan a Palamós)... i que pica com un dimoni. 

16.

Jo n'he tirat 6 raigs, però ha quedat molt i molt picant. Us recomano que en poseu 3 i aneu tastant fins arribar a un punt de tolerància. Jo reconec que no hi ha massa gent com jo, a qui li agradi tant el picant.

17.

Seguidament, tireu dues cullerades de formatge parmesà... i remeneu fins disoldre'l.

18.

Incorporem la pasta...

19.

... ho remenem tot plegat i ho escalfem una mica.

20.

Doncs ja els podem servir. Si voleu, acompanyeu-los amb una platet de formatge ratllat o en pols... i amb més pebre negre.

21.

Ummm... bons i molt picants.

22.

Bon Profit!