Avui us presentem un plat de pasta contundent, explosiu i amb caràcter. La salsa siciliana és una salsa elaborada amb una salsa de tomàquet com a base i amb puré d'anxoves i una picada d'olives, que habitualment conté bitxo. El picant i les anxoves fan d'aquest plat italià un entrant molt particular i amb molta personalitat. És d'aquells plats que t'encanten o els odies. No cal dir que podeu suavitzar la salsa reduint la quantitat d'anxoves i evitant el picant, que també resulta molt bona.

Abans de continuar, us recomanen la lectura de la recepta Salsa siliciana, que publiquem a part, ja que serà reutilitzada per elaborar altres receptes. La resta serà bufar i fer ampolles, que diuen. Som-hi!

Ingredients

400 g d'espaguetis

salsa siciliana

formatge de Parma

2 fulles de llorer

oli d'oliva

unes fulles d'alfàbrega

sal

 

Variants:

Podeu fer servir altres tipus de pasta

Preparació
1.

Primer heu de preparar la salsa siciliana.

2.

Heu de llegir prèviament com s'elabora la Salsa siciliana.

3.

Un cop feta la salsa, poseu a escalfar abundant aigua amb sal i dues fulles de llorer.

4.

Quan arrenqui el bull, tireu-hi els espaguetis.

5.

Deixeu-los coure el temps que indiqui el fabricant.

6.

Amb la pasta cuita i escorreguda, escalfeu ràpidament la salsa.

7.

Afegiu la pasta a la salsa.

8.

Remeneu d'abaix cap a dalt, amb compte de no malmetre la pasta en excés.

9.

Ajudeu-vos de dos utensilis. Mentre barregeu la salsa, mantingueu el foc encés.

10.

I de seguida, serviu-ho al plat.

11.

No cal dir que es recomana servir la pasta amb una mica de formatge de Parma.

12.

Tireu el formatge per sobre, un últim raig d'oli d'oliva en cru i ho decoreu amb una fulla d'alfàbrega. I a gaudir!

13.

Bon profit!