Els que som amants de la pasta i del marisc, ens tornem una mica bojos amb aquesta mena de plats. Només de pensar-hi ja salivem, jeje. El plat d'avui és molt fàcil de fer i us garanteix un resultat extraordinari.

Bons aliments i amor a la cuina, i no fallareu mai! Som-hi!

 

Ingredients

400 g d'espaguetini

4 gambots (1 per persona)

500 g de gambes pelades

1 porro trinxat

1 tros de mantega

2 cullerades grans de tomàquet fregit

2 alls laminats

2 o 3 bitxos picants

250 ml de llet evaporada

formatge de Parma

cibulet

oli d'oliva verge extra

pebre negre

sal

 

Variants:

Podeu fer-lo sense picant

Es pot fer la versió amb escamarlans o altres mariscs

Preparació
1.

Renteu els gambots.

2.

Renteu també les gambes pelades.

3.

En una paella o casola baixa, desfeu un tros de mantega.

4.

Enrossiu els alls tallats a làmines.

5.

Seguidament, feu els gambots, saleu-los una mica.

6.

Un cop siguin gairebé fets, separeu els caps de les cues.

7.

I feu sortir el suc dels caps.

8.

Aprofiteu per fer al mateix temps la gamba pelada, amb una mica de sal.

9.

De seguida que la gamba canviï de color ho reserveu tot plegat.

10.
11.

Quan el porro sigui tou...

12.

incorporeu-hi una mica de bitxo ("cayena") si us agrada el picant.

13.

I les dues cullerades grans de tomàquet fregit.

14.

Deixeu-ho concentrar tot plegat uns instants fins que es faci una pasta.

15.

Aprofiteu per pelar els cossos dels gambots, conservant la part de la cua per raons estètiques. Els reserveu fins el moment de decorar el plat.

16.

Ara, torneu a barrejar les gambes pelades amb el sofregit i hi afegiu la llet evaporada.

17.

Corregiu de sal i poseu-hi pebre negre. Deixeu reduir la llet evaporada fins que us quedi una salseta amb textura de beixamel (no líquida però tampoc massa espesa). Tanqueu el foc i ho reserveu.

18.

Ara toca fer la pasta. En el cas d'avui, espaguetini, que no deixen de ser uns espagueti més prims.

19.

Poseu-les a coure i respecteu el temps de cocció que indiqui el fabricant.

20.

Un cop feta la pasta l'escorreu bé.

21.

I la barregeu amb la salsa.

22.

Ho escalfeu de nou tot plegat mentre li doneu voltes, procurant no malmetre massa les gambes ni la pasta.

23.

Ara ja només quedarà emplatar-ho. Trinxeu una mica de cibulet.

24.

I talleu uns trossos de formatge de parma o similar.

25.

Serviu-ho ben calent i decoreu el plat amb el formatge, el cibulet i un gambot per persona. Un raig d'oli d'oliva (o picant) per sobre i a menjar!

26.

Bon Profit!