Més pasta amics meus. Uns espagueti molt mediterranis. El protagonisme d'aquest plat se l'emporta l'all... ja que ho servirem amb els grans d'all sencers, encara que ben cuits, això si. Tot regat amb un punt picantó. Penso que us agradarà.
300gr. espaguetti
1 cap d'alls
1 ceba picada
1/2 porro picat
2 cullerades de salsa picant
1 pot de tomàquet triturat ecològic
2 o 3 fulles de llorer
ratllat de 3 formatges per gratinar
25gr. mantega
oli d'oliva
sal
Preparem els ingredients i posem a bullir l'aigua pels espaguetis amb unes fulles de llorer, oli i sal.
Avui utilitzaré un tomàquet triturat ecològic.
Pelem tots els alls que ens surtin d'un cap d'alls.
En una paella o en la mateixa olla on barrejarem els espaguetis, tirem un bon xorret d'oli d'oliva i els alls.
Els alls sencers. A foc lent... que es vagin daurant una mica.
A continuació afegirem la ceba i el porro picats.
Un cop daurats, afegim el tomàquet triturat.
En aquest punt ja podem fer bullir els espaguettis.
Ho remenem bé... i deixem que faci una mica de xup xup, uns 10 minuts.
Afegim julivert picat...
... una mica de salsa picant, com aquesta o la que més us agradi.
Un parell de cullerades serà suficient, però compte que cada salsa picant és diferent.
Ja tenim els espaguetti escorreguts... i els incorporem al nostre sofregit d'alls.
Ho barregem tot plegat...
Ara és qüestió de distribuir-ho en una safata pel forn. Podeu fer varies i congelar algunes.
Una mica de 4 formatges per gratinar...
... uns trossets de mantega per sobre...
... i a gratinar.
Quan tingui aquest agradable color... ja ho podem treure.
Compte que crema!
Emplatem i servim amb un polsim de pebre vermell picant... i un xorret d'oli d'oliva per sobre.
Ummm... a mi m'encanten els espagueti picantons... i els alls es desfan a la boca.
Només ens quedarà acompanyar-ho d'un bon vinet.
Bon Profit!