Els espaguetis a la carbonara no es fan ni amb crema de llet ni amb nata líquida. Per a resumir-ho, els espaguetis carbonara es fan amb cansalada, ous i formatge, simplement. I, clar, haurem de respectar les fórmules tradicionals. Que podeu seguir fent la recepta amb nata líquida... si... però no li digueu "carbonara".
200 g d'espaguetis
2 ous grans
70 g de parmesà ratllat
2 talls gruixuts (1 cm) de cansalada amb pebre negre
1 ceba petita trinxada
un raig d'oli
pebre negre en pols
sal (només a l'aigua de cocció)
Preparem els ingredients.
Utilitzarem aquesta cansalada viada amb pebre... tot i que l'autèntica només es troba a Itàlia.
Mentrestant, si no l'heu comprat en pols... podeu ratllar el formatge parmesà.
Posem els espaguetis a coure, en abundant aigua bullent...
... i amb un polsim de sal. Oli... de fet, si utilitzeu força aigua, no caldria posar-ne.
... i els batem amb un polsim de sal... com el que fa una truita.
Incorporem el formatge en pols...
... i ho barregem bé... que es faci una pasta.
Enrossim la cansalada en una cassola amb un raig d'oli fins que agafi coloret.
Els espaguetis gairebé estan cuits (uns 10-12 minuts).
Aprofiteu i poseu un parell de cullerots de bullir la pasta...
... als ous amb parmesà...
... i ho barregeu bé.
Escorrem la pasta... (sense mullar-la amb aigua freda)...
... i directament a la cassola amb el sofregit.
Doneu-li unes quantes voltes... que la pasta s'impregni del sofregit.
... i ara incorporem la barreja d'ous i formatge...
Ho barregeu tot junt. De fet, us recomano aturar el foc... i més amb cassola de fang.
L'ou no s'ha de coure... ha de quedar sucós.
Servir immediatament.
Podeu tirar una mica de pebre negre en pols per sobre.
Molt bons.
Proveu-los així... que us encantaran.
I en aquesta imatge podeu veure el que passa... quan els deixeu coure massa... que és com una mena de truita. No és pas dolent... però el plat ja no és el mateix.
Bon Profit!