Els espaguetis a la carbonara no es fan ni amb crema de llet ni amb nata líquida. Per a resumir-ho, els espaguetis carbonara es fan amb cansalada, ous i formatge, simplement. I, clar, haurem de respectar les fórmules tradicionals. Que podeu seguir fent la recepta amb nata líquida... si... però no li digueu "carbonara". 

Ingredients

200 g d'espaguetis

2 ous grans 

70 g de parmesà ratllat 

2 talls gruixuts (1 cm) de cansalada amb pebre negre 

1 ceba petita trinxada 

un raig d'oli 

pebre negre en pols 

sal (només a l'aigua de cocció)

Preparació
1.
espagueti carbonara pas1

Preparem els ingredients.

2.
espagueti carbonara pas2

Utilitzarem aquesta cansalada viada amb pebre... tot i que l'autèntica només es troba a Itàlia.

3.
espagueti carbonara pas5

Mentrestant, si no l'heu comprat en pols... podeu ratllar el formatge parmesà.

4.
espagueti carbonara pas6

Posem els espaguetis a coure, en abundant aigua bullent...

5.
espagueti carbonara pas7

... i amb un polsim de sal. Oli... de fet, si utilitzeu força aigua, no caldria posar-ne.

6.
espagueti carbonara pas9

... i els batem amb un polsim de sal... com el que fa una truita.

7.
espagueti carbonara pas10

Incorporem el formatge en pols...

8.
espagueti carbonara pas11

... i ho barregem bé... que es faci una pasta.

9.
espagueti carbonara pas12

Enrossim la cansalada en una cassola amb un raig d'oli fins que agafi coloret.

10.
espagueti carbonara pas13

Els espaguetis gairebé estan cuits (uns 10-12 minuts).

11.
espagueti carbonara pas14

Aprofiteu i poseu un parell de cullerots de bullir la pasta...

12.
espagueti carbonara pas15

... als ous amb parmesà...

13.
espagueti carbonara pas16

... i ho barregeu bé.

14.
espagueti carbonara pas17

Escorrem la pasta... (sense mullar-la amb aigua freda)...

15.
espagueti carbonara pas18

... i directament a la cassola amb el sofregit.

16.
espagueti carbonara pas19

Doneu-li unes quantes voltes... que la pasta s'impregni del sofregit.

17.
espagueti carbonara pas20

... i ara incorporem la barreja d'ous i formatge...

18.
espagueti carbonara pas21

Ho barregeu tot junt. De fet, us recomano aturar el foc... i més amb cassola de fang.

19.
espagueti carbonara pas22

L'ou no s'ha de coure... ha de quedar sucós.

20.
espagueti carbonara pas23

Servir immediatament.

21.
espagueti carbonara pas24

Podeu tirar una mica de pebre negre en pols per sobre.

22.
espagueti carbonara pas26

Molt bons.

23.
espagueti carbonara pas27

Proveu-los així... que us encantaran.

24.
espagueti carbonara pas28

I en aquesta imatge podeu veure el que passa... quan els deixeu coure massa... que és com una mena de truita. No és pas dolent... però el plat ja no és el mateix.

25.
espagueti carbonara pas29

Bon Profit!