No falla mai. La cuina sempre sorprèn i aquest és un dels exemples més clars de com, amb ben pocs ingredients, s'aconsegueix un plat de luxe. A banda de ser un plat fàcil de fer, bo de gust i sa per al nostre cos, et deixarà una sensació molt positiva d'haver cuinat de veritat. Aquesta recepta és d'aquelles que t'aporten molta satisfacció a la cuina, i això és molt important per engrescar-te i seguir cuinant. Quan les coses enganxen, t'esforces i ho fas millor. Som-hi!

Ingredients
  • 350 g de pasta (espaguetis)
  • 500 g de cloïssa grossa viva (gallega)
  • 2 bitxos picants
  • 2 o 3 grans d'all laminats
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Un raig de vi blanc
  • Julivert verd trinxat
  • Sal

Variants:

  • El bitxo és opcional, tot i que és molt recomanable.
  • S'hi poden afegir daus de cansalada viada o pernil.
Preparació
1.
IMG 1212

És important que les cloïsses siguin de bona qualitat i que estiguin vives. Per conservar-les vives a casa, posa-les a la nevera en un bol embolicades amb un drap humit. Una hora abans de fer-les, posa-les en un bol amb aigua i sal abundant per acabar de purgar-les. 

2.
IMG 1221

Lamina els alls.

3.
IMG 1219

Trinxa el julivert.

4.
IMG 1229

Un cop purgades les cloïsses, renta-les i reserva-les.

5.
IMG 1234

En una cassola amb oli d'oliva, posa a daurar l'all amb els bitxos.

6.
IMG 1240

En paral·lel, ja pots anar preparant la pasta seguint les instruccions del fabricant.

7.
IMG 1250

Quan l'all agafi color...

8.
IMG 1253

Incorpora-hi les cloïsses ben escorregudes. Compte! Perill de cremades per esquitxades d'oli roent!

9.
IMG 1256

De seguida, afegeix a la cassola un raig de vi blanc. Aproximadament, mitja copa.

10.
IMG 1257

Una mica de julivert fresc trinxat.

11.
IMG 1264

I ho tapes. Deixa que l'alcohol s'evapori i que s'obrin les cloïsses.

12.
IMG 1268

En 8-10 minuts de rellotge, estaràn a punt.

13.
IMG 1270

Jo et recomano retirar algunes closques, ja que aportarien massa volum al plat final.

14.
IMG 1275

A més, trobar algunes cloïsses sense closca entre la pasta és fantàstic!

15.
IMG 1283

Has de fer coincidir (més o menys) els temps de cocció de les cloïsses i la pasta. En aquest punt, ja hi pots afegir la pasta.

16.
IMG 1287

Afegeix a la cassola un cullerot del brou de coure la pasta.

17.
IMG 1291

Una mica més de julivert trinxat i un punt de sal, però poca.

18.
IMG 1292

Remena-ho bé i cap a taula.

19.
IMG 1305

Serveix aquest plat ben calent, i acompanya'l d'una copa de vi blanc. És mitja vida!

20.
IMG 1307

Bon profit!