No falla mai. La cuina sempre sorprèn i aquest és un dels exemples més clars de com, amb ben pocs ingredients, s'aconsegueix un plat de luxe. A banda de ser un plat fàcil de fer, bo de gust i sa per al nostre cos, et deixarà una sensació molt positiva d'haver cuinat de veritat. Aquesta recepta és d'aquelles que t'aporten molta satisfacció a la cuina, i això és molt important per engrescar-te i seguir cuinant. Quan les coses enganxen, t'esforces i ho fas millor. Som-hi!

Ingredients
  • 350 g de pasta (espaguetis)
  • 500 g de cloïssa grossa viva (gallega)
  • 2 bitxos picants
  • 2 o 3 grans d'all laminats
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Un raig de vi blanc
  • Julivert verd trinxat
  • Sal

Variants:

  • El bitxo és opcional, tot i que és molt recomanable.
  • S'hi poden afegir daus de cansalada viada o pernil.
Preparació
1.

És important que les cloïsses siguin de bona qualitat i que estiguin vives. Per conservar-les vives a casa, posa-les a la nevera en un bol embolicades amb un drap humit. Una hora abans de fer-les, posa-les en un bol amb aigua i sal abundant per acabar de purgar-les. 

2.

Lamina els alls.

3.

Trinxa el julivert.

4.

Un cop purgades les cloïsses, renta-les i reserva-les.

5.

En una cassola amb oli d'oliva, posa a daurar l'all amb els bitxos.

6.

En paral·lel, ja pots anar preparant la pasta seguint les instruccions del fabricant.

7.

Quan l'all agafi color...

8.

Incorpora-hi les cloïsses ben escorregudes. Compte! Perill de cremades per esquitxades d'oli roent!

9.

De seguida, afegeix a la cassola un raig de vi blanc. Aproximadament, mitja copa.

10.

Una mica de julivert fresc trinxat.

11.

I ho tapes. Deixa que l'alcohol s'evapori i que s'obrin les cloïsses.

12.

En 8-10 minuts de rellotge, estaràn a punt.

13.

Jo et recomano retirar algunes closques, ja que aportarien massa volum al plat final.

14.

A més, trobar algunes cloïsses sense closca entre la pasta és fantàstic!

15.

Has de fer coincidir (més o menys) els temps de cocció de les cloïsses i la pasta. En aquest punt, ja hi pots afegir la pasta.

16.

Afegeix a la cassola un cullerot del brou de coure la pasta.

17.

Una mica més de julivert trinxat i un punt de sal, però poca.

18.

Remena-ho bé i cap a taula.

19.

Serveix aquest plat ben calent, i acompanya'l d'una copa de vi blanc. És mitja vida!

20.

Bon profit!