Avui et portem un plat de nova fornada. L'edamame és el nom d'una preparació culinària de les tavelles verdes de soia verda, bullides en aigua amb sal i servides senceres. Tot i ser originàries de la Xina, també són comunes al Japó, Taiwan, Hawaii i Corea. A Occident, aquest plat es troba amb freqüència en restaurants xinesos i japonesos.

El nom japonès 'edamame' s'empra habitualment en països angloparlants per referir-se a aquest plat. Edamame significa literalment 'mongeta de branca' (eda = 'branca' + mame = 'fesol', 'mongeta') i es refereix a les llavors de soia tendres, recollides amb el peduncle. Per edamame s'entén també la preparació de les beines bullides en aigua amb sal, per ser aquesta la més freqüent. L'edamame és ric en hidrats de carboni, proteïnes, fibra alimentària, àcids grassos omega i micronutrients, en particular àcid fòlic, manganès i vitamina K. 

A la recepta d'avui, no només utilitzarem la 'mongeta' en conserva, sinó que els espaguetis també han estat elaborats amb edamame. Un plat bo i sa! Esperem que t'agradi! Som-hi!

Ingredients

300 g d'espaguetis d'edamame

1 llauna d'edamame en conserva

250 g de tires de pollastre

200 ml de nata per cuinar

1 ceba tendra tallada a la juliana

1 carbassó tallat a daus

Salsa de soja

Pebre negre

1 fulla de llorer

Sal

oli d'oliva verge extra

Variants:

 - Es pot servir el mateix plat sense la pasta

- S'hi poden afegir trossos de nous

Preparació
1.
IMG 5836

Renta els edamames en conserva i els reserves.

2.
IMG 5840

Prepara la resta de verdures i posa a bullir els espaguetis amb una mica de llorer el temps que indiqui el fabricant

3.
IMG 5853

Mentrestant, marina les tires de pollastre amb una mica de salsa de soja i barreja-ho.

4.
IMG 5857

Escalfa una paella i amb un raig d'oli, salta el pollastre.

5.
IMG 5864

Posa-hi una mica de pebre negre també.

6.
IMG 5867

Quan el pollastre estigui fet, el reserves i en la mateixa paella amb una mica més d'oli, fes els daus de carbassó.

7.
IMG 5871

Al mateix temps, afegeix-hi la ceba tendra.

8.
IMG 5873

Tira-hi un polsim de sal i deixa-ho coure fins que el carbassó estigui tou.

9.
IMG 5877

Seguidament, afegeix-hi l'edamame.

10.
IMG 5880

També el pollastre, i deixa-ho saltar tot junt un parell o tres de minuts.

11.
IMG 5889

Ara, afegeix-hi la nata per cuinar.

12.
IMG 5891

Deixa-ho uns minuts fins que la nata qualli. Rectifica de sal, apaga el foc i reserva-ho.

13.
IMG 5903

Escorre els espaguetis un cop siguin cuits.

14.
IMG 5908

I ja pots emplatar: primer una base de la barreja que has preparat.

15.
IMG 5910

A sobre, una mica d'espaguetis i decora'ls amb uns fesols d'edamame. Un raig d'oli d'oliva verge extra en cru i cap a taula!

16.
IMG 5916

Bon profit!