Avui et portem un plat de nova fornada. L'edamame és el nom d'una preparació culinària de les tavelles verdes de soia verda, bullides en aigua amb sal i servides senceres. Tot i ser originàries de la Xina, també són comunes al Japó, Taiwan, Hawaii i Corea. A Occident, aquest plat es troba amb freqüència en restaurants xinesos i japonesos.
El nom japonès 'edamame' s'empra habitualment en països angloparlants per referir-se a aquest plat. Edamame significa literalment 'mongeta de branca' (eda = 'branca' + mame = 'fesol', 'mongeta') i es refereix a les llavors de soia tendres, recollides amb el peduncle. Per edamame s'entén també la preparació de les beines bullides en aigua amb sal, per ser aquesta la més freqüent. L'edamame és ric en hidrats de carboni, proteïnes, fibra alimentària, àcids grassos omega i micronutrients, en particular àcid fòlic, manganès i vitamina K.
A la recepta d'avui, no només utilitzarem la 'mongeta' en conserva, sinó que els espaguetis també han estat elaborats amb edamame. Un plat bo i sa! Esperem que t'agradi! Som-hi!
300 g d'espaguetis d'edamame
1 llauna d'edamame en conserva
250 g de tires de pollastre
200 ml de nata per cuinar
1 ceba tendra tallada a la juliana
1 carbassó tallat a daus
Salsa de soja
Pebre negre
1 fulla de llorer
Sal
oli d'oliva verge extra
Variants:
- Es pot servir el mateix plat sense la pasta
- S'hi poden afegir trossos de nous
Renta els edamames en conserva i els reserves.
Prepara la resta de verdures i posa a bullir els espaguetis amb una mica de llorer el temps que indiqui el fabricant
Mentrestant, marina les tires de pollastre amb una mica de salsa de soja i barreja-ho.
Escalfa una paella i amb un raig d'oli, salta el pollastre.
Posa-hi una mica de pebre negre també.
Quan el pollastre estigui fet, el reserves i en la mateixa paella amb una mica més d'oli, fes els daus de carbassó.
Al mateix temps, afegeix-hi la ceba tendra.
Tira-hi un polsim de sal i deixa-ho coure fins que el carbassó estigui tou.
Seguidament, afegeix-hi l'edamame.
També el pollastre, i deixa-ho saltar tot junt un parell o tres de minuts.
Ara, afegeix-hi la nata per cuinar.
Deixa-ho uns minuts fins que la nata qualli. Rectifica de sal, apaga el foc i reserva-ho.
Escorre els espaguetis un cop siguin cuits.
I ja pots emplatar: primer una base de la barreja que has preparat.
A sobre, una mica d'espaguetis i decora'ls amb uns fesols d'edamame. Un raig d'oli d'oliva verge extra en cru i cap a taula!
Bon profit!